Prima pagină | 15 octombrie 2018

Rebut parlamentar, titrează Adevărul. Curtea Constituţională a tăiat în carne vie iniţiativa legislativă prin care PSD şi ALDE voiau să mutileze Codul de Procedură Penală. Două treimi dintre amendamente au fost declarate neconstituţionale. Între iniţiatori se numără social-democraţii Florin Iordache şi Eugen Nicolicea, alături de Marton Arpad, de la UDMR.

România Liberă scrie că greva generală din Sănătate se amână pentru moment. Federaţia Solidaritatea Sanitară a decis să continue negocierile cu autorităţile pentru rezolvarea revendicărilor, cu menţiunea că, în orice moment, pot fi declanşate proteste la nivel naţional. Sindicaliştii solicită zile suplimentare de concediu de odihnă conform criteriului fidelităţii în sistem, respectarea limitei minime a sporurilor, dar şi remunerarea corecta a zilelor nelucrătoare.

Jurnalul Naţional preia un avertisment al Băncii Mondiale, potrivit căreia autorităţile dăunează grav tinerei generaţii. La fiecare trei minute un român a emigrat, arată statistica de anul trecut. În acest fel, în 2017 am pierdut populația echivalentă cu cea a județului Covasna. Totodată, ultimul studiu al Băncii Mondiale, denumit Index al Capitalului Uman, arată că românii născuţi în 2017 vor ajunge ca la 18 ani să aibă o productivitate de numai 60% faţă de cât ar putea avea dacă ar beneficia de servicii de educaţie şi sănătate de o calitate adecvată.

Potrivit Ziarului Financiar, în România, trei sferturi dintre facturi sunt plătite la timp, iar scadenţa medie de plată este de 17 zile. Potrivit unui studiu, punctualitatea românilor a rămas neschimbată faţă de anul trecut. Companiile consideră că principalele cauze pentru comportamentul de plată defectuos al clienţilor persoane juridice (B2B) sunt neîncasarea plăţilor de la propriii clienţi (74%), precum şi utilizarea liniilor de credit de la furnizori (66%).

Sub titlul Contra logicii, Gazeta Sporturilor scrie că, după ce s-a bazat pe experienţă în faţa codaşei grupei, Lituania, selecţionerul României a folosit 4 titulari eligibili pentru naţionala de tineret în faţa Serbiei, care conduce gupa din Liga Naţiunilor.  Tricolorii au fost modeşti pe teren în prima repriză, s-au apărat cu toată echipa după eliminarea stupid a lui Gabriel Tamaş, iar acum tremură pentru a termina faza grupelor pe locul secund.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS