Prima pagină | 15 ianuarie 2019

Adevărul relatează că enoriaşii unei parohii româneşti din statul american California au aflat cu stupoare că preotul care slujeşte de trei ani acolo este un infractor condamnat la zece ani de închisoare cu executare în România. Între timp, Iulian Vasile Ilie a dispărut din nou. Cât timp s-a aflat în ţară, tânărul de 37 de ani a făcut parte dintr-o grupare infracţională specializată în vânzarea de mansarde construite ilegal, cu deficienţe sau chiar neconstruite în câteva judeţele Iaşi și Bacău, dar şi în Bucureşti. Episcopia Ortodoxă din America a transmis că nu oferă nicio informaţie legată de angajaţii săi, fie ei clerici sau mireni.

Jurnalul Naţional consemnează că, aflată pentru prima dată la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, România nu va fi menajată, astăzi, de parlamentarii europeni. Una dintre priorităţile mandatului, anume “Europa valorilor împărtăşite”, nu este văzută cu ochi buni, iar politologul Cristian Pârvulescu se aşteaptă să fie cea mai dezbătută şi criticată în plenul legislativului comunitar, inclusiv cu trimiteri la respectarea statului de drept în ţara noastră. De altfel, nici în Guvern această prioritate nu a picat prea bine, dar până la urmă a fost acceptată pentru a arăta că România rămâne ataşată valorilor europene.

Ziarul Financiar consemnează că 13 agenţii de turism au fost amendate pentru „aranjarea“ preţurilor. Consiliul Concurenţei a constatat că, timp de 3 ani, societăţile şi-au coordonat politicile comerciale, inclusiv printr-un schimb de informaţii sensibile din punct de vedere concurenţial, cu scopul de a nu permite scăderea preţurilor pachetelor turistice comercializate. Cartelul a eliminat campaniile promoţionale ale companiilor concurente prin care acestea ofereau reduceri sau gratuităţi clienţilor şi şi-au împărţit numărul de locuri în avioanele contractate pentru zborurile de tip charter pentru a limita astfel oferta, în mod artificial, în vederea creşterii preţului de vânzare.

Potrivit României Libere, taxa pe lăcomie nu va ajuta clienţii băncilor. Analistul economic Ilie Şerbanescu este de părere că dobânzile la credite nu vor scădea în urma aplicării ordonanţei 114. Băncile nu vor pierde din profituri atât timp cât lucrează cu un ROBOR mic. Totuşi, actul normativ va împiedica instituţiile financiare să facă abuz de poziţie dominantă.

Lovitura nopţii, titrează Gazeta Sporturilor. Finanţatorul FCSB a anunţat, aseară târziu, că îl va lua sub formă de împrumut pe portughezul Carlos Fortes de la Gaz Metan Mediaş, cu opţiune de cumpărare în vară. Clubul bucureştean a perfectat şi transferul lui Adrian Stoian de la Crotone, acesta urmând să se alăture astăzi lotului pregătit de Mihai Teja în cantonamentul din Spania.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS