Prima pagină | 15 februarie 2018

Potrivit Adevărul, citarea în calitate de suspect a fostei şefe Anticorupţie la Secţia specială pentru magistraţi, în contextul unei posibile numiri a acesteia în fruntea Parchetului European, este văzută ca o hărţuire de experţii în Drept, care în acelaşi timp subliniază că aceste “şicane” ar putea să o ajute în demersul său de a ocupa funcţia de magistrat la Bruxelles. Fostul deputat Sebastian Ghiţă a acuzat că Laura Codruţa Kövesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în ţară a fugarului Nicolae Popa, extrădat din Indonezia. Poliţia Română a susţinut că “procedura a fost derulată de Ministerul Afacerilor Interne, prin structura de specialitate. Semnarea contractului de prestare servicii şi decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliţiei Române. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, la data de 14.04.2011”. Parchetul General a mai cercetat această cauză şi a ajuns la concluzia că de extrădarea lui Nicolae Popa s-a ocupat Ministerul de Interne, nu Direcţia Anticorupţie.

Jurnalul Naţional observă tigrii din Botoșani. 3 firme împart 8.000 de contracte cu statul. În discuție sunt zeci de milioane de euro, bani de la stat. Un monopol care durează de 8 ani. Consiliul Concurenței s-a autosesizat.

Ziarul Financiar observă că Fiscul a făcut un pas înainte. ANAF a înfinţat instituţia medierii, unde discută cu contribuabilii, astfel încât aceştia, dacă au probleme de plată a taxelor şi impozitelor, să beneficieze de reeşalonări.

Miss tie-break, titrează Gazeta Sporturilor. Simona Halep s-a impus, ieri, la Doha, în fața nemțoaicei Julia Georges, după două seturi cu prelungiri, și un dublu 7-6. În semifinalele competiției din Qatar, românca o va întâlni pe ucraineana Elina Svitolina.

România Liberă scrie că Nicu Rotaru şi Mihai Nenciu au înfipt tricolorul pe cel mai înalt vârf din emisfera sudică. Aconcagua a fost al treilea, dupa Elbrus și Kilimanjaro. Cei doi alpinişti constănţeni curajoşi îşi testează limitele. Perechea are în plan să urce pe cele mai înalte şapte vârfuri de pe cele şapte continente ale Terrei.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS