Confidenţialitate

Prima pagină | 15 aprilie 2019

Viorica Dăncilă a ieşit de sub tutela Ancăi Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului, susţin surse politice pentru Adevărul. Tensiunile dintre premier şi garda sa impusă vin în contextul în care premierul refuză să adopte ordonanţa de urgenţă care l-ar salva pe liderul PSD de emoţiile unei noi condamnări. Anca Alexandrescu este fiica gazetarului Horia Alexandrescu, aprig susţinător al lui Ion Iliescu în anii ’90, şi soţia lui Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei, unul dintre aliaţii lui Liviu Dragnea împotriva aşa-numitului stat paralel.

Statul înarmează Serviciu Român de Informații cu mese de biliard, televizoare 4K și baruri de 10 metri, observă Jurnalul Național. Deși SRI are un buget consistent, Compania Națională de Investiții îi finanțează fanteziile de la popotă, în valoare de peste 20 de milioane de lei.

După Italia, Grecia se alătură Chinei în eforturile acesteia de a-şi extinde puterea economică în Europa, potrivit Ziarului Financiar. Asiaticii au cumpărat Pireul, cel mai mare port şi unul dintre cele mai aglomerate de pe Bătrânul Continent. Nici Statele Unite, nici Uniunea Europeană nu văd cu ochi buni expansiunea economică a Chinei.

Zero, titrează Gazeta Sporturilor. Cele două candidate la titlu au schimonosit fotbalul în remiza albă de aseară. Clujenii au obținut ce au vrut, bucureștenii doar atât au putut. Rezultatul a fost un derby fără șut pe poartă.