Confidenţialitate

Prima pagină | 14 septembrie 2018

Adevărul scrie despre atacurile cu pietre ale tâlharilor de pe drumurile publice. Un fenomen care capătă amploare. Odată cu lăsarea întunericului, tot mai puțini șoferi se simt în siguranță. O tentativă de jaf ca-n estul sălbatic s-a petrecut recent pe E87, drumul european care leagă Tulcea de Constanța, între localitățile Tariverde și Mihai Vitează, la un punct de trecere peste calea ferată. În momentul în care mașinile opreau pentru a se asigura că nu vine trenul, deveneau ținta pietrelor aruncate de indivizi necunoscuți.

Jurnalul Naţional scrie că o societate la care sunt acționari mama și fratele unui fost director de la CNADNR și-a asigurat 73 milioane de lei, doar de la începutul lunii septembrie. Numai de la Compania Naţională de Aeroporturi București, SRL-ul Teo Trans Consulting a luat 1,4 milioane pentru trasarea marcajelor rutiere pe căile de acces auto din incinta Otopeniului.

Potrivit României Libere, neînțelegerile din PSD au efecte asupra majorității parlamentare. Moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, a picat, săptămâna aceasta, mai mult din cauza slăbiciunii Opoziției și nu ca efect al mobilizării Puterii. Deși PSD și ALDE au 168 de deputați, doar 149 au votat împotriva moțiunii. 16 parlamentari PSD au lipsit de la vot, fapt fără precedent pentru un partid, în general, disciplinat. De altfel, în primele zile ale sesiunii parlamentare, șase deputați PSD și-au anunțat susținerea față de Gabriela Firea. Au lipsit și parlamentarii UDMR, de obicei fideli coaliției de guvernare. A fost un prim semnal că pentru PSD va fi greu să adune 165 de voturi, majoritatea necesară în Camera Deputaților pentru a aproba un proiect de lege. În Senat, PSD și ALDE au 79 de voturi, față de 68 cât este majoritatea. La nivelul întregului Parlament (Senat plus Camera Deputaților), PSD și ALDE au împreună 247 de mandate, iar majoritatea este 233. O majoritate fragilă poate bloca multe proiecte legislative anunțate de Liviu Dragnea ca prioritare în sesiunea de toamnă. Printre acestea se numără legile Justiției, legea privind desecretizarea protocoalelor SRI, legile siguranței naționale.

Într-un interviu pentru Ziarul Financiar, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România atrage atenţia că o nouă criză nu poate fi evitată. Florin Pogonaru, antreprenorul care a prevestit-o pe cea izbucnită acum 10 ani, observă că economia nu a făcut paşi decisivi spre o restructurare, felul de a face afaceri nu s-a schimbat prea mult, astfel încât valoarea adăugată să fie mai mare.

Dublu cash, titrează Gazeta Sporturilor. CFR şi FCSB se vor duela, duminică seara, în Liga 1. Media salarială lunară a primilor 11 fotbalişti de la formaţia campioană este de 25.900 de euro. În schimb, media rivalilor este de numai 14.600 de euro.