Confidenţialitate

Prima pagină, 14 noiembrie 2016

România Liberă scrie că, deşi compania de drumuri cheltuie sume uriaşe pentru deszăpezire, întâii fulgi au provocat haos în trafic. Primul a cedat DN 17, care leagă Ardealul de nordul Moldovei, şi pe care a fost impusă o restricţie de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj, ulterior ridicată. Bucata de drum afectată de ninsori este aferentă Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa, care a încheiat un contract de deszăpezire pentru doi ani cu compania SC Dacia Asphalt în valoare de 24 milioane de lei.

Potrivit Jurnalului Naţional, proiectul de reducere a pedepselor cu 10 la sută pentru toți condamnații încarcerați în penitenciare supraaglomerate, aflat până ieri în dezbatere public, este o soluție pentru a nu se mai plăti daune, nu pentru a rezolva problemele din sistem. Căldură „se dă” patru ore pe zi, indiferent cât de mare e gerul, apă caldă pentru dușuri de cel mult trei ori pe săptămână, iar magazinele din incinte au prețuri triple față de afară.

Potrivit ziarului Adevărul, ministrul de Interne girează un abuz: controlul la intimidare. Verificările abuzive, supradimensionate şi cu totul excepţionale făcute la Serviciul Omoruri, ai cărui ofiţeri au avut îndrăzneala să-l ancheteze pe Gabriel Oprea pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, i-au adus comisarului-șef Antonio Cioban care a coordonat aceste controale o avansare în funcţie. Ministrul Dragoş Tudorache a fost de acord cu propunerea șefului Poliţiei Române, deși Corpul de Control al Guvernului a exprimat critici.

Ziarul Financiar ne anunţă că investitorii aşteaptă, astăzi şi mâine, rezultatele financiare ale aproape 50 de companii de pe segmentul principal al bursei, printre care Banca Transilvania, cel mai lichid emitent din acest an, Zentiva, Oltchim, Trans gaz. Mâine, va veni rândul Fondului Proprietatea, Electrica, Alro, Albalact, Ropharma şi altele. Săptămâna aceasta se încheie sezonul raportărilor pentru nouă luni.

Gazeta Sporturilor scrie despre valul de critici îndreptare spre selecționerul Cristoph Daum după înfrângerea suferită de națională în fața Poloniei. Ladislau Boloni consideră că neamțul nu este omul potrivit la locul potrivit. Cornel Dinu, un alt fost tehnician al tricolorilor, crede că echipa nu este așezată tactic în teren.