Confidenţialitate

Prima pagină | 14 martie 2019

Avem a zecea parte din întreaga putere a Soarelui pe Pământ concentrată într-o rază de lumină la Măgurele, notează ziarul Adevărul. Practic, în acest moment, România are cel mai puternic laser din lume, echipamentele furnizând la testare un fasciul cu o putere de peste 10 Petawaţi (PW), adică 10 milioane de miliarde de waţi. Directorul proiectului, academicianul Gheorghe Zamfir, spune că deşi obiectivul echipei sale era să atingă puterea de 10 Petawaţi abia în luna iunie a acestui an, s-a ajuns la această performanţă cu trei luni mai devreme.

România Liberă scrie că, pe viitor, staţionarea militarilor americani ar putea să ne coste. Administraţia lui Donald Trump consideră că statele-gazdă trebuie să plătească pentru că, prin prezenţa pe teritoriile lor, trupele Statelor Unite le asigură protecţie. În România, la momentul actual  sunt aproape o mie de militari americani.

Potrivit Jurnalului Naţional, companiile din România caută cu disperare 500.000 de angajați. Am ajuns la situația unui pensionar la un salariat. Jumătate dintre tineri își pregătesc bagajele, ceilalți fac față cu greu joburilor.

Ziarul Financiar observă două lumi diferite. Clienţii E.ON din România au stat în beznă timp de 249 de minute. Cei din Germania, doar 20 de minute.  Decalajele rămân semnificative pe piaţa energiei. În Ungaria vecină, durata întreruperilor neplanificate este de 60 de minute.

Gazeta Sporturilor a aflat motivul atacurilor furibune ale lui Gigi Becali împotriva fotbalistului Adrian Stoian. Mijlocașul are cel mai mare salariu din Liga I, anume 360.000 de euro pe an. Fotbalistul cu aproape 100 de meciuri în prima ligă italiană a prins de două ori lotul FCSB, bifând în total 100 de minute, fără vreun gol marcat sau vreo pasă decisivă.