Confidenţialitate

Prima pagină, 14 martie 2017

Adevărul scrie despre dilema întâmpinată de autorităţi atunci când trebuie să consolideze clădirile cu risc seismic, anume contează mai mult dreptul la siguranţă colectivă sau dreptul individual de proprietate? Pentru a tranșa problema, guvernanţii sunt deciși să schimbe legislaţia. În prezent, sunt mulţi proprietari de clădiri cu bulină roșie care nu-şi dau acordul pentru reabilitare.

România Liberă dezvăluie că guvernatorul Mugur Isărescu n-a fost doar informator al Securităţii comuniste, ci şi ofiţer acoperit. Un document obţinut de publicaţe îl încadrează pe şeful BNR în grupul Negoiu, numele conspirativ al Oficiului pentru Studierea Dezvoltării Economiei Mondiale, structură folosită pentru acoperirea misiunilor de spionaj, căreia Securitatea i-a acordat o atenţie sporită.

Jurnalul Naţional notează că, potrivit legii, revocarea din funcţie a procurorilor şefi stă în pixul preşedintelui. Ministrul Justiţiei a anunţat că va evalua activitatea procurorului general şi a şefei DNA. O decizie în privinţa acestora va fi luată în cel mult două săptămâni. Dacă îi va menţine pe Augustin Lazăr şi Laura Koveşi în funcţii, Klaus Iohannis riscă să fie acuzat de sfidarea Curţii Constituţionale.

Potrivit Ziarului Financiar, presiunea pentru noi angajări, pe fondul extinderii reţelelor de retail, a adus salarii mai mari în comer. În ianuarie, avansul a ajuns la 24% faţă de prima lună din 2016. În medie, câştigul salarial net a făcut un salt de 18,4%, cel mai înalt înregistrat din 2008 încoace, ultimul an bun de dinaintea marii crize.

Zbor frânt, titrează Gazeta Sporturilor. Seria de 4 victorii consecutive pentru Dinamo s-a întrerupt aseară, la remiza albă cu Viitorul. Dominaţi în multe moment în mod categoric, elevii lui Cosmin Contra au irosit în minutele de final 3 mari ocazii. După prima etapă de play-off, câştigătoare este Steaua, singura care s-a impus.