Confidenţialitate

Prima pagină | 14 mai 2019

Jumătate dintre inspectorii şcolari generali sunt afiliaţi politic, notează Adevărul. Sunt fie membri în Consiliile Locale, lideri de organizaţii teritoriale de partid sau foşti candidaţi pe listele de alegeri parlamentare, atrag atenţia experţii în Educaţie care condamnă dur faptul că politicienii sunt cei care ţin frâiele în Inspectoratele Şcolare Judeţene, instituţii care trebuie să verifice calitatea învăţământului şi eventualele nereguli. De aceea, aceştia cer desfiinţarea acestor instituţii. Solicitarea a fost făcută nu demult şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Jurnalul Național scrie că trei studenţi ai Facultăţii de Electronică din București au creat The After Hours, o aplicaţie pentru telefoane care să ajute la găsirea în timp foarte scurt a victimelor prinse sub dărâmături. În momentul în care telefonul primește mesajul de avertizare de la RO-ALERT, acesta trimite către un server ultima locaţie, intră într-un mod econom și o dată la 30 de secunde caută reţeaua salvatorilor, dotaţi cu rutere wi-fi. Dacă o găsește, trimite un mesaj de SOS, iar aplicaţia le va spune salvatorilor că este cineva blocat acolo.

Potrivit Ziarului Financiar, 3.000 de persoane au fugit de dobânzile mici de la bancă și s-au adăpostit în fonduri mutuale. Investitorii au preferat, în mare parte, fondurile de obligațiuni în contextul unor posibile creșteri ale randamentelor pe acest segment, fiind așteptată o scădere a ratelor dobânzilor.

Trădezi și pierzi, titrează Gazeta Sporturilor. Galeria roș-albaștrilor anunță că nu îl acceptă pe banca tehnică pe fostul rapidist Marius Șumudică și îl va contesta la fiecare meci. Tehnicianul pare hotărât să refuze oferta finanțatorului FCSB.