Prima pagină | 14 ianuarie 2019

Potrivit Adevărul, inspectorii fiscali au început deja verificările pentru stabilirea numărului liber-profesioniştilor – fotografi şi lăutari – care prestează servicii de entertainment la nunţi şi botezuri. Primul nume luat în vizor este cântăreţul Smiley. Informaţiile necesare impozitării nunţilor nu au fost culese de inspectorii fiscali de la miri, aşa cum se vehicula în toamna anului trecut, ci de la primării şi restaurante ori alte localuri unde s-au ţinut aceste evenimente, reiese dintr-un document al unei agenţii judeţene a Fiscului. Avocata lui Smiley dă asigurări că artistul nu datorează statului sume de bani, el având achitate toate obligaţiile fiscale către buget.

Jurnalul Naţional descrie aventurile unui contribuabil la ANAF. Ajungi în faţa circumscripţiei financiare şi nu ştii ce te aşteaptă. Vei sta mult la coadă, îţi vei rezolva problema pentru care ai venit? Astăzi, parcă este mai multă organizare decât în anii trecuţi. Primeşti bon de ordine, ajungi mai repede la ghişeu. Dar acolo te trezeşti cu alte bătăi de cap. Ori ţi se spune că legislaţia s-a schimbat şi mai ai alte formalităţi de îndeplinit, ori afli că datorezi şi alte sume, pe lângă cele de care ştiai. Românii aşteaptă încă proceduri simple şi clare, pentru a nu mai pierde o groază de timp cu achitarea obligaţiilor fiscale.

Ziarul Financiar notează că România a urcat, în premieră, pe primul loc la producţia de porumb în Uniunea Europeană, cu aproape 19 milioane de tone anul trecut, a căror valoare este de 3 miliarde de euro. Din top 10 producători locali, 6 firme sunt controlate de investitori străini. Recolta totală de cereale a fost, în 2018, de aproape 32 de milioane de tone.

România Liberă scrie despre locuitorii oraşul constănţean Băneasa, primul din ţară care aşteaptă să devină comună. Decizia retrogradării a fost luată în cadrul unui referendum organizat în anul 2017. Legea care va permite acest lucru a trecut prin Parlament și urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, antrenorul Ladislau Boloni face o radiografie a fotbalului românesc. În opinia sa, nu am avut niciodată un jucător de top mondial, nici măcar Gheorghe Hagi nu a fost unul. “Terminaţi cu Regele sau cu Briliantul!”, adaugă tehnicianul, care adaugă că niciun fotbalistul român nu figurează în top 50 european.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS