Confidenţialitate

Prima pagină, 13 septembrie 2017

Copii folosiţi în cruciada Coaliţiei pentru Familie, titrează Adevărul. Un clip gândit să sensibilizeze parlamentarii pentru a aproba referendumul pentru modificarea Constituţiei stârneşte controverse. Mai multe voci au pus la îndoială moralitatea unui astfel de demers. Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, este de părere că scopul videoclipului este de a manipula votanţii prin mutarea atenţiei de la lucruri obiective la situaţii sentimentale.

Potrivit României Libere, majorările de salarii din administraţia locală dau peste cap bugetele, mai ales în zona rurală. Unele comune au rămas fără bani pentru lemnele de foc, iluminatul public sau strângerea gunoiului. În zona urbană, primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene mută banii de la investiţii, cheltuindu-i pe salarii, în timp ce edilii comunelor speră să fie salvaţi de Guvern.

Jurnalul Naţional a aflat că statul vrea să-i impoziteze pe românii care muncesc la negru în străinătate. Până când va reuşi Fiscul să meargă pe urmele tuturor, pentru a depista eventualele câştiguri nedeclarate, o ordonanţă de guvern intrată în vigoare săptămâna trecută introduce o amendă pentru nedeclararea veniturilor. Doar din amenzi, la buget s-ar putea câştiga cel puţin 100 de milioane de lei de la cerşetori, sclavii sechestraţi la locul de muncă şi femeile abuzate, care nu vor reuşi să-şi completeze formularele la timp.

Ziarul Financiar notează că un manager câştigă în România la fel ca unul din Cehia şi de doar două-trei ori mai puţin decât unul din Austria, Belgia sau Germania, arată rezultatele studiului salarial realizat de firma de executive search şi consultanţă în management Korn Ferry Hay Group. În schimb, un muncitor dintr-o fabrică din Romånia are un salariu de 5-7 ori mai scăzut decât un muncitor dintr-o fabrică din aceste trei ţări. Dacă eşti manipulant marfă, şofer sau electrician, rentează din punct de vedere financiar să lucrezi în altă ţară.

Gazeta Sporturilor observă cel mai slab parcurs din ultimii 13 ani pentru Dinamo. Alb-roșii n-au mai pierdut de 4 ori în primele 9 etape din sezonul 2004-2005. Antrenor era pe atunci Ioan Andone, iar ‘câinii’ scăpau din mâini titlul în ultima etapă.