Confidenţialitate

Prima pagină, 13 septembrie 2016

Potrivit Jurnalului Naţional, ţânţarul-tigru asiatic a început să ucidă şi la noi. Deocamdată, insecta a făcut 5 victime. Specia transmite peste 20 de boli periculoase.

România Liberă observă că Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor este o sursă continuă de scandal. După dosarele penale pe bandă rulantă împotriva mai multor membri ai comisiilor de retrocedare, instituţia se confruntă cu o nouă situaţie dubioasă. Deşi a demisionat de 18 luni, George Băeşu rămâne la conducerea ANRP. Nici guvernul Ponta, nici cabinetul Cioloş nu i-au găsit un înlocuitor.

Adevărul scrie că evreii și sașii nu au fost singurul “produs uman de export” al comunismului românesc. Mii de ţigani au părăsit ţara, contra unor sume importante de bani şi aur. O filieră “mafiotă” se formase între clanurile de romi, Securitate şi Miliţie.

Din Ziarul Financiar aflăm că unul dintre cele mai zbuciumate sectoare din economia locală în ultimul an, sufocat de pierderi vreme de un deceniu şi falimente, industria de asigurări reuşeşte să se poziţioneze în topul celor cu cele mai mari salarii medii lunare plătite angajaţilor. Lefurile au crescut cu 20% într-un an. Salariul mediu lunar în domeniu a ajuns la o mie de euro.

“Stângaciul de aur”, tirează Gazeta Sporturilor. Steaua a aşteptat 20 de ani un executant de elită al loviturilor libere. Brazilianul Fernando Boldrin prelungeşte tradiţia lui Gheorghe Hagi şi Nicolae Dorbin, alţi doi stângaci care au scris istorie în echipament roş-albastru.