Confidenţialitate

Prima pagină | 13 martie 2019

Adevărul atrage atenţia că banii din conturile românilor au devenit o ţintă pentru escroci, iar băncile estimează că atacurile se vor înmulţi, fiind utilizată ca strategie de abordare a victimelor metoda “Accidentul”. Folosindu-se de o înregistrare automată, atacatorii cer date personale sau bancare. Ei pot spune că sună din partea băncii al cărei client sunteţi, pentru a vă notifica despre blocarea contului. Pentru deblocare vi se recomandă să apelaţi un alt număr. Este foarte probabil ca numărul apelat ulterior să fie unul cu suprataxă. Astfel, pe lângă culegerea de date personale şi financiare, scopul atacatorilor este ca să ţină victima un timp cât mai îndelungat la telefon. Mai târziu, la sosirea facturii telefonice, utilizatorii realizează că au fost păgubiţi.

Potrivit României Libere, în PSD au apărut zvonuri despre o remaniere a Guvernului înainte de alegerile europarlamentare. Schimbarea unor miniştri este, însă, îngreunată de posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să refuze, şi de această dată, noile propuneri.

Citând concluziile unui nou studiu, Jurnalul Naţional scrie că, în ultimii ani, poluarea aerului a provocat în lume de două ori mai multe decese premature decât fusese estimat anterior și ucide mai mult ca fumatul. Aproape 790.000 de europeni și 8,8 milioane de oameni de pe întreaga Planetă mor prematur în fiecare an din cauza acestui flagel. Cocktail-ul toxic generat de emisiile vehiculelor, industrie și agricultură scurtează viețile în medie cu 2 ani.

Ziarul Financiar notează, într-o analiză, că marile reţele de retail au acaparat 60% din piaţa locală în 20 de ani şi nu se opresc aici. Universul de comerţ modern din Romånia se apropie de 3.000 de magazine. An de an, se deschid circa 300 de hipermarketuri, supermarketuri sau magazine de discount.

Arde Vâlcea, titrează Gazeta Sporturilor. Miercuri seară, într-o atmosferă care se anunță incendiară, se decide titlul în Liga Florilor. SCM poate recâștiga coroana după 6 ani. Oltencele sunt favoritele specialiștilor și au 3 variante la îndemână în fața bucureștencelor de CSM: victoria, remiza și un eșec la cel mult două goluri.