Prima pagină | 13 decembrie 2018

Potrivit ziarului Adevărul, controversele legate de noua lege a pensiilor nu contenesc să apară, în ciuda faptului că aceasta a fost făcută publică încă din luna august. Sindicaliştii reclamă faptul că noua lege a pensiilor sancţionează generaţiile viitoare de pensionari, conţinând elemente injuste din punct de vedere social, care vor provoca discriminări între anumite categorii de pensii.

România Liberă scrie despre vânătorii de organe. Pentru cel care este preocupat de evoluția științelor biomedicale este evident faptul că orice practică în domeniu are un aspect dual. Această dualitate se manifestă evident și în domeniul transplantului. În mod cert, odată cu impunerea transplantului de organe și țesuturi în practica medicală, mii de vieți au fost salvate. Transplantul reprezintă o șansă acordată unor persoane de a se „naște“ din nou și în același timp o șansă pentru alte persoane de a-și manifesta altruismul și compasiunea donând părți din corpul lor pentru „a da viață altora“. În același timp însă, transplantul poate scoate la iveală și ceea ce este mai urât în sufletul oamenilor.

Jurnalul Naţional ne prezintă stăpânii roboților, românii de 3 miliarde care cuceresc lumea. Înființată în 2005 de Daniel Dines și Marius Tîrcă într-un apartament din București, compania UiPath, firmă cu 2.000 de angajați în toată lumea, a fost inclusă de publicația Financial Times, în topul campionilor digitali ai anului.

Potrivit Ziarului Financiar, băncile din România sunt printre cele mai profitabile din Europa. Eficienţa personalului din acest sector este, încă, redusă. Un angajat bancar gestionează, în medie, 1,85 milioane de euro, faţă de 15,7 milioane euro la nivelul Uniunii Europene, potrivit Băncii Centrale. Această diferenţă accentueză` orientarea către produse de tip retail în România, în viziunea BNR.

Semifinale fără Cristina Neagu, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Cea mai bună jucătoare din lotul de handbal feminin s-a accidentat, miercuri seară, în confruntarea pierdută cu Ungaria. România ajunge în “final four”-ul Campionatului European din Franța.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS