Prima pagină, 13 decembrie 2016

România Liberă scrie că, reuşind cel mai bun scor electoral din ultimii 20 de ani, social-democraţii nu mai au nevoie de alianţe pentru a propune un premier. Cu majoritatea asigurată în legislativ, liderul PSD va încearca să obţină postul de premier, forţând mâna preşedintelui.  Liviu Dragnea este condamnat cu suspendare în dosarul fraudarii referendumului din 2012, când s-a încercat fără succes debarcarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni.

Jurnalul Naţional notează că scorul istoric al PSD i-a încurajat pe liderii formaţiunii să rostească răspicat numele lui Liviu Dragnea drept propunerea de premier. În aşteptarea redistribuirii care va aduce noi portofolii de parlamentar, numele viitorilor miniştri se schimbă din sursă-n sursă. În Opoziţie, Alina Gorghiu s-a ţinut de promisiune: va pleca din fruntea PNL. Pedeliştii vor partidul. Nicuşor Dan încă-l mai curtează pe Dacian Cioloş, iar Clotilde Armand este nostalgică după „Epoca de Aur”. O scenă politică în fierbere, într-o Românie roşie ca focul.

Adevărul scrie că, deși legea interzice ca o persoană condamnată să facă parte din Guvern, PSD va pune presiune, astfel încât Liviu Dragnea să ajungă la Palatul Victoria. Liderul social-democraților are de partea sa imensul sprijin popular obținut la urne. Cazul ar putea ajunge pe masa Curții Constituţionale, unde PSD are majoritate.

Observând că toată lumea aşteaptă numele noului premier, Ziarul Financiar scrie că oamenii de afaceri aşteaptă ca PSD să îşi respecte promisiunile din campanie şi să apere interesele antreprenorilor locali. Viitorul guvern va trebui, în primul rând, să alcătuiască bugetul pentru 2017. Deficitul va ajunge spre limita de sus, de 3% din PIB, şi există pericolul ca în 2017 acest prag să fie depăşit.

Gazeta Sporturilor relatează că Marius Lăcătuş a acceptat postul de antrenor al secţiei de fotbal de la Clubul Sportiv al Armatei, care se va înscrie la vară în liga a patra. Echipa va purta numele Steaua Bucureşti, va evolua pe noul stadion Ghencea şi va avea sigla celei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS