Confidenţialitate

Prima pagină, 13 aprilie 2017

Adevărul remarcă o nouă formă de şarlatanie, ‘metoda deputatul’. După ce a fost acuzat de administratorul unui hotel din Vaslui că a plecat fără să achite o notă de plată de aproape 10.000 de euro, social-democratul Cristian Rizea, fost parlamentar, ar fi ‘ţepuit’ şi o agenţie de turism cu 4.000 de euro, sumă datorată pentru 10 bilete pe ruta Bucureşti – Nisa. ‘Când lumea te ştie deputat, ţi se acordă un gir de seriozitate’, spune Alin Burcea, proprietarul Paralel 45.

Potrivit Jurnalului Naţional, taximetriștii ameninţă ca vor bloca Bucureștiul, după Paște, cerând de la Guvern o ordonanță de urgență care să scoată în afara legii aplicația UBER și toate celelalte forme de transport public neautorizat. Demersul lor se bazează pe un precedent: în mai multe țări, UBER a fost interzis prin lege sau prin hotărâri judecătorești.

Ziarul Financiar scrie despre o întreagă tevatură din nimic. Vehiculata naţionalizare a pensiilor private este catalogată drept o ‘aberaţie’ de ministrul Finanţelor. Un adevărat război s-a iscat între fondurile de pensii, pe de-o parte, Guvern şi Autoritatea de Supraveghere Financiară, de cealaltă parte. Este necesară o discuţie despre rolului pensiilor private Pilonul II în economie la 10 ani de la înfiinţare, în condiţiile în care ţări precum Ungaria şi Polonia, date deseori exemplu Romåniei, au decis naţionalizarea.

România Liberă observă îmblânzirea guvernatorului Băncii Naţionale. După dezvăluirile despre legăturile sale cu Securitatea, Mugur Isărescu este foarte atent să nu îl supere pe liderul PSD, Liviu Dragnea. Prin urmare, şeful BNR nu mai critică maririle de salarii propuse de Guvern, deşi acestea i-au speriat pe economişti.

Gazeta Sporturilor scrie că Geraldo Alves a fost scos din lotul Astrei după ce a provocat un penalty inexplicabil la partida pierdută, cu 0-3, în faţa FCSB. Preşedintele clubului giurgiuvean, Dani Coman, i-a reproşat jucătorului, în vestiar, faultul comis în minutul 8 şi vrea să-i rezilieze contractul. Suspectat de blat, fundaşul a jucat pentru echipa roş-albatră între 2010 şi 2012.