Prima pagină, 13 aprilie 2016

România Liberă consemnează că Marian Munteanu este candidatul liberalilor pentru scaunul de primar al Capitalei. Fostul lider al demonstranţilor din Piaţa Universităţii urmează să se înscrie înPNL. Co-preşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga i-au propus lui Cătălin Predoiu să îşi asume o candidatură, în calitate de preşedinte al PNL Bucureşti, dar acesta a declinat oferta, în condiţiile în care îşi doreşte să ajungă premier după alegerile parlamentare din luna noiembrie.

Adevărul se întreabă de ce nu mai au gust legumele și fructele aşa-zise românești. Cele pe care le știm din copilărie sunt pe cale de dispariţie, odată cu seminţele tradiţionale, în dauna hibrizilor creaţi de agricultura industrială pentru a răspunde unei singure cerinţe, anume productivitatea. O astfel de sămânţă poate îndeplini standardele Uniunii Europene şi ale pieţei (standarde impuse chiar pentru acordarea de subvenţii), dar calitatea scade în cele din urmă.

Despre “minunea” din Dâmboviţa scrie Jurnalul Naţional. Ornitologii ar fi invidioşi pentru „recolta” de lebede, scufundaci și egrete care-au “răsărit”  într-o cultură de rapiţă. O mare suprafaţă de teren a fost inundată din cauza unei lucrări de asfaltare. Arendaşul s-a trezit că, în această primăvară, i-au răsărit lebede pe câmp, în loc de rapiţa pe care a semănat-o în toamnă.

Potrivit Ziarului Financiar, Antilele Olandeze se află pe locul 16 în topul celor mai mari investitori străini în România, cu un sold al capitalului de 500 milioane de euro, o pondere de 1,3% din total, arată datele de la Registrul Comerţului. Ca pondere a capitalului social subscris, Antilele Olandeze sunt peste Polonia sau Belgia şi la egalitate cu Turcia sau Cehia. Ca business şi locuri de muncă create, acestea sunt, însă, inexistente.

Simulare ca la Bac, titrează Gazeta Sporturilor. Astăzi, în manșa secundă a semifinalelor Cupei Ligii, doar antrenorii Marius Şumudică şi Laurenţiu Reghecampf sunt “titulari”. Ambii sunt cu ochii la derby-ul de duminică, care va decide titlul. În ultima vreme, duelurile dintre cele două tabere s-au lăsat cu tărăboi.