Confidenţialitate

Prima pagină, 12 septembrie 2017

Adevărul notează că, în toată ţara, elevii au intrat în noul an şcolar ascultând slujbe religioase şi discursuri politice pline de promisiuni. Cu toate acestea, realitatea cruntă confirmată chiar de ministrul Educaţiei arată că şcolile în regulă din punct de vedere legal sunt un lux în România. Potrivit lui Liviu Pop, dintre cele 32.000 de unităţi şcolare din ţară doar 2.261 au autorizaţie de funcţionare pentru securitate la incendiu.

Potrivit României Libere, disperat că nu are destui bani să acopere cheltuielile cu pensiile  şi salariile, Guvernul a pus ochii pe banii din rezerve ai companiilor de stat. Cele mai bogate sunt cele din energie, dar sumele sunt destinate unor proiecte de importanţă strategică. Hidroelectrica a realizat pâna acum 24% din investiţiile pe care  şi le-a propus în acest an, Nuclearelectrica, doar 21%. Romgaz avea, în aprilie, circa 3 miliarde de lei în conturi, însă compania a început construirea unei termocentrale la Iernut, cea mai mare investiţie a statului în producerea de energie de la Revoluţie încoace, de peste 268 milioane euro.

Jurnalul Naţional notează că gândul la o călătorie cu trenul ne face să strâmbăm din nas, mai ales că ne vin în minte condițiile din trenurile românești. Dacă nu avem mașină și nici un buget pentru biletele de avion, atunci trenul poate fi o opțiune viabilă. Cele internaționale sunt ceva mai curate și mai comode decât vagoanele cu care ne-am obișnuit. Un bilet de tren la clasa a II-a pornește de la 30 de euro, iar dacă parcurgem distanțe mari, ne putem rezerva loc cușetă.

Ziarul Financiar publică topul celor mai mari companii antreprenoriale româneşti. Dedeman Bacău este, pentru al patrulea an consecutiv, cel mai mare business antreprenorial cu capital privat românesc, cifra sa de afaceri avansând cu 20%, până la peste 5 miliarde de lei. De altfel, retailerul de bricolaj este singura companie din top cinci care şi-a păstrat poziţia. Locul secund este ocupat de RCS&RDS. Altex completează podiumul.

Gazeta Sporturilor scrie că Dan Petrescu este pole-position pentru postul de selecţioner după iminenta concediere a lui Christoph Daum. Comisia Tehnică a FRF a recomandat încetarea contractului cu tehnicianul german. Antrenor al CFR-ului, Dan Petrescu este favorit să preia cârma naţionalei.