Confidenţialitate

Prima pagină | 12 martie 2019

Adevărul scrie că TAROM şi Blue Air erau interesate să cumpere avioane Boeing de tipul celor două prăbuşite în ultimele luni. Ambele companii româneşti au comandat de la constructorul american aparatul 737 MAX 8, a cărui securitate este pusă la îndoială. China a devenit, ieri, prima ţară care a suspendat toate zborurile cu acest tip de avion. Ulterior şi alte cinci ţări au consemnat la sol Boieng-urile 737 MAX 8. Scandalul care cutremură acum piaţa mondială de aeronave mediu curier ia amploare, mai ales că problemele nu sunt noi.

România Liberă notează că ministrul Justiţiei are la dispoziţie două săptămâni pentru a elabora trei noi ordonanţe de urgenţă. Potrivit unor surse din PSD, în caz contrar Tudorel Toader “va pica evaluarea” şi ar putea fi remaniat. Cele trei ordonanţe de urgenţă vizează protocoalele parchetelor cu Serviciul Român de Informaţii, completele de cinci judecători şi modificarea Codului Penal.

Jurnalul Naţional scrie despre casele-capcană. Piața rezidențială este invadată de rechini imobiliari. În multe cazuri, constructorii se află în complicitate cu autoritățile. Specialiștii le recomandă celor aflați în căutarea unei locuințe să se consulte cu oameni de meserie, pentru a evita orice situație neplăcută.

Potrivit Ziarului Financiar, patru din cinci maşini produse la Mioveni în primele două luni au fost Duster, pe măsură ce producţia celui de-al doilea cel mai bine vândut SUV mic de pe piaţa europeană a crescut constant. Duster a ajuns să reprezinte aproape 80% din totalul producţiei Automobile Dacia.

Ferește-mă, doamne, de rude!, titrează Gazeta Sporturilor. FCSB se îndepărtează de prima poziție a clasamentului din Liga I după ce a pierdut, 1-2, în fața FC Viitorul, trupa lui Gheorghe Hagi, care este nașul lui Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor. Elevii pregătiți de Mihai Teja mai cedaseră două puncte importante, în urmă cu 9 zile, cu FC Voluntari, formație condusă de Florentin Pandele, care este finul lui Gigi Becali.