Prima pagină | 12 ianuarie 2018

Competi­ţia dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose pentru controlul PSD a intrat în linie dreaptă, observă România Liberă. Ambele tabere folosesc resursele guvernamentale, sabotează acţ­iunile adversarilor, îi amenin­ţă şi îi linşează mediatic, în speranţa că îşi vor creşte şansele la Comitetul Executiv Naţional din 29 ianuarie, unde se va discuta propunerea premierului de restructurare. Propunerea nu este agreată de şeful social-democraţilor, pentru că restructurarea este o formulă prin care Mihai Tudose încearcă sa scape de oamenii lui Liviu Dragnea.

Potrivit Adevărul, Fiscul este sperietoare doar pentru contribuabilii cinstiţi. Recentele modificări aduse Codului Fiscal vor fi departe de a avea efectul scontat, acela de a determina cât mai multe persoane să-şi declare veniturile şi să-şi plătească contribuţiile. În schimb, sute de mii de contribuabili s-ar putea trezi cu popriri pe conturi, aşa cum s-a întâmplat şi în 2017. Formularele ANAF au fost schimbate peste noapte, iar oamenii au doar câteva săptămâni la dispoziţie pentru a le complete şi depune.

Jurnalul Naţional scrie că România este la un pas să accepte drepturile unui cuplu homosexual româno-american. Căsătorit la Bruxelles, Relu Adrian Coman a cerut autorităților de la București să îi dea drept de ședere în România soțului său Robert Clabourn Hamilton. Refuzat, el a dat în judecată Inspectoratul pentru Imigrări din România. Avocatul general Melchior Wathelet a concluzionat ieri că noțiunea „soț” în sensul directivei privind libera circulație cuprinde și cuplurile de același sex, a comunicat Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Ziarul Financiar scrie că magistrala de metrou care ar trebui să lege Bucureştiul de aeroportul din Otopeni, un proiect estimat la 1,3 miliarde de euro, zace de şase ani pe hârtie, cu “documentaţie aflată în revizuire”, dar promisiuni că va fi gata până în 2020. Finalizarea legăturii subterane este o condiţie impusă de UEFA, dat fiind faptul că România se numără printre gazdele Campionatului European de Fotbal.

Gazeta Sporturilor se întreabă dacă se implică politicul în alegerile pentru şefia Federaţiei de Fotbal? Fostul premier Victor Ponta l-a impus pe Gino Iorgulescu la Ligă în 2013, acesta fiind reales anul trecut cu sprijinul lui Liviu Dragnea, liderul PSD. Acum, într-o mişcare surprinzătoarea, premierul Mihai Tudose l-a resuscitat pe Gică Popescu, numindu-l consilier la Palatul Victoria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS