Prima pagină, 12 februarie

Ziarul Financiar notează că, după demiterea lui Gelu Diaconu, Fiscul are un nou şef. Publicaţia observă şi că situaţia de la ANAF este unică. Foştii directori ai ANAF, Sorin Blejnar şi Şerban Pop, au trecut pe rând prin arestul poliţiei, fiind acuzaţi de diferite fapte de corupţie.

România Liberă scrie că guvernul a aprobat o noua serie de exproprieri pentru autostrada care va traversa Ardealul. Suma stabilită a fi platită pentru un metru pătrat este de un leu şi 85 de bani. Cei vizaţi de decizie sunt nemulţumiţi de faptul că acum, când preţul terenurilor agricole a crescut, vor primi o sumă mai mică pentru despăgubiri decât au încasat proprietarii îndepărtaţi din calea Autostrazii Transilvania în urmă cu 9 ani.

Adevărul ne anunţă că, începând din martie, universităţile vor putea să le retragă titlul de doctor absolvenţilor care şi-au plagiat tezele. Experţii spun că măsura este de bun augur și ar aduce România aproape de sistemul utilizat în întreg spaţiul european. Totuşi, va fi esenţial modul în care mecanismul, complet diferit de cel actual, va fi statuat în actul normativ. În plus, proiectul de ordonanţă de urgenţă trebuie corelat cu un Cod al studiilor doctorale, care nu a apărut încă.

Jurnalul Naţional aminteşte că este 500 de primari au schimbat partidul în 2014, profitând de celebra „ordonanţă a traseiştilor” iniţiată de guvernul condus pe atunci de Victor Ponta. Textul a fost declarat ulterior neconstituţional. Edilii ar putea candida fără probleme şi în acest an dacă Senatul nu adoptă proiectul care să îndrepte lucrurile.

Hai, Liga 1! titrează Gazeta Sporturilor. Mutu, Marica, Tamaş şi Bourceanu s-au întors în campionatul naţional pentru a regăsi drumul spre tricolor, la care speră în continuare şi Săpunaru, Papp şi Gabi Mureşan. Primul duel al returului este, în seara aceasta, între ASA Târgu Mureş şi Pandurii Târgu Jiu.