Prima pagină | 11 octombrie 2018

România Liberă scrie că noua lege a pensiilor este binevenită, dar nefinanţabilă. Actul normativ repară o serie de inechități flagrante din vechile acte normative, dar nu aduce reparații totale, pentru că ar costa foarte mult, spun analiștii. Statul va trebui să dispună de dublul sumei din prezent pentru a plăti pensiile în 2021.

Jurnalul Naţional atrage atenţia că România are la dispoziţie 19 miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii. Problema este că uriașa sumă este disponibilă doar până în 2020. În ultimii 5 ani, guvernele de la Bucureşti au reușit să atragă doar 3 miliarde de euro. 

Ziarul Financiar remarcă un jucător “discret” în turism. Regia Naţională a Pădurilor are 100 de cabane în zone montane şi venituri de doar 2 milioane şi jumătate de lei. Prin comparaţie, o singură cabană privată din Sinaia are venituri de 3-4 milioane de lei anual. Romsilva administrează 3 milioane de hectare de păduri, proprietate publică a statului, şi 22 de parcuri naţionale şi naturale cu o suprafaţă de aproaăe 850.000 de hectare.

Adevărul observă că garda lui Liviu Dragnea vrea executarea puciştilor din PSD cu propriile lor declaraţii. Tensiunile în partid au escaladat după ce în presă au ajuns înregistrări cu Adrian Ţuţuianu, liderul organizaţiei din Dâmboviţa, care – într-o şedinţă locală – îl atacă pe ministrul Dănuţ Andruşcă şi actuala conducere a partidului. Surse politice susţin că acestea pot fi un punct de plecare pentru sancţionarea celor din tabăra care îl contestă pe Liviu Dragnea.

Sub titlul “să râdem şi diseară”, Gazeta Sporturilor consemnează că tricolorii s-au antrenat cu zâmbetul pe buze înaintea meciului cu Lituania, în Liga Naţiunilor. România are nevoie de o victorie pentru a nu pierde contactul cu primele clasate ale grupei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS