Confidenţialitate

Prima pagină | 11 martie 2019

Potrivit ziarului Adevărul, ordonanţele lui Tudorel Toader omoară dosarele Revoluţiei din decembrie 1989 şi Mineriadei din iunie 1990. După ce au aşteptat 3 decenii ca să îi vadă în boxa acuzaţilor pe foştii lideri politici şi militari suspectaţi de infracţiuni contra umanităţii, victimele celor două episoade sângeroase trebuie să se înarmeze, din nou, cu multă răbdare. Procurorul general, Augustin Lazăr, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Curtea Constituţională a României cu un posibil conflict constituţional legat de modul în care Guvernul a adoptat mai multe ordonanţe de urgenţă care modifică Legile Justiţiei.

România Liberă dezvăluie afacerile uriaşe construite pe seama birocraţiei. În 2019, societăţile la care statul este proprietar cheltuiesc sume impresionante pentru hârtie, copii xerox ori documente imprimate. Milioane şi milioane de hârtii, în plina epocă a digitalului. Doar din două astfel de achiziţii monitorizate până acum rezultă o cheltuială de peste un milion de euro, bani care vor fi plătiţi de Romgaz şi ROMATSA pentru pentru 15 milioane de hârtii.

Potrivit Jurnalului Naţional, 6 milioane de euro, din banii timișorenilor, au ajuns până acum în conturile afaceristului local Sorin Ioan Doda. Practic, tot ce înseamnă peisagistică în oraș revine firmelor acestuia, care au primit în ultimii ani peste 20 de contracte. Șefa achiziţiilor din Primărie, adică tocmai cea care selectează firmele și semnează contractele, are un copil cu acest patron, o situaţie care oriunde în lume ar reprezenta un conflict de interese. Informaţia apare până şi într-un raport al Curţii de Conturi, ca posibilă explicaţie pentru faptul că municipalitatea face afaceri cu Sorin Ioan Doda, deși acesta practică prețuri de două-trei ori mai mari decât concurența. Ultimul contract, semnat acum câteva zile de mămica, pentru tăticul, este în valoare de 1,7 milioane de lei.

Ziarul Financiar consemnează că pregătirile pentru Brexit seamănă cu unele pentru dezastru: britanicii îşi fac provizii de mâncare şi medicamente, companiile îşi îngheaţă investiţiile, iar guvernul de la Londra extinde un comandament de criză cu operaţiuni în stil militar. Sprijinul pentru un divorţ fără acord creşte în Regat, arată cel mai recent sondaj de opinie. În noiembrie, Banca Angliei a avertizat că un asemene scenariu ar face ca economia britanică să scadă cu 8% în doar câteva luni.

FCSB nu mai înnobilează cartea de vizită, scrie Gazeta Sporturilor. 3 din ultimii 4 tehnicieni ai echipei patronate de Gigi Becali au regresat în carieră. Nicolae Dică are ofertă doar din Liga 2, Costel Gâlcă s-a mulțumit să antreneze codașa din Danemarca, iar Mirel Rădoi a fost nevoit să “coboare” la juniori.