Prima pagină, 11 mai 2017

Adevărul scrie că multe dintre ajutoarele și formele de sprijin neimpozabile în prezent pe care le dă Guvernul ar urma să fie taxate, dacă va fi aplicat Codul Fiscal aflat în varianta de lucru la Ministerul Finanţelor. Printre acestea, ajutoarele de înmormântare, indemnizaţiile pentru copil și veniturile din pensii sub 2.000 de lei. Impozitate vor fi şi bursele primite de cei care urmează orice formă de şcolarizare sau perfecţionare în cadru instituţionalizat, premiile obţinute de sportivii medaliaţi la campionatele mondiale, europene şi la jocurile olimpice/paralimpice, dar şi premiile şi alte drepturi sub formă de cazare, masă, transport şi altele asemenea, obţinute de elevi şi studenţi în cadrul competiţiilor interne şi internaţionale.

România Liberă observă că Mişu Negriţoiu s-a legat de scaunul ASF. Acuzat ca a trimis în faliment societatea Astra Asigurări şi că a generat, astfel, cea mai mare creştere de preţuri din istoria pieţei asigurărilor, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară afirmă ca revocarea sa din funcţie, care ar putea fi decisă astăzi, ar fi un abuz din partea autorităţilor. Doar că, tocmai cifrele prezentate de ASF la ultima conferinţă de presă demonstrează că Mişu Negriţoiu a dus piaţa asigurărilor de răspundere civilă auto în colaps.

Potrivit Jurnalului Naţional, campaniile de recrutare din sursă externă pentru Poliție aduc în sistem oameni foarte greu de integrat. Examenul de admitere se dă la gramatica limbii române și la engleză, însă cunoştinţele de acest fel nu sunt suficiente pentru munca din teren. Civilii care trec de examene nu prea reușesc să se descurce cu infractorii, pentru simplul motiv că nu au în spate și pregătirea de specialitate care se făcea în instituţiile de profil.

Ziarul Financiar observă că, între explozia suprasubscrierii şi un dosar la DNA, Digi încheie cea mai mare vânzare de acţiuni a unei companii private din istoria bursei. În toiul ofertei, compania RCS&RDS a fost înştiinţată că are calitatea de suspect în dosarul drepturilor de difuzare a unor meciuri din Liga Întâi. Fostul administrator al firmei de cablu, Ioan Bendei, i-ar fi oferit o mită de 3 milioane lui Dumitru Dragomir, care a condus Liga Profesionistă de Fotbal.

Gazeta Sporturilor publică o variantă-şoc: Mircea Redic în locul lui Laurenţiu Reghecampf. În ciuda imaginii de antistelist, ‘Puriul’ i-ar antrena pe roş-albaştri pentru a se răzbuna pe Ionuţ Negoiţă, fostul său patron de la Dinamo. La FCSB, finanţatorul Gigi Becali are puţine opţiuni. Dan Petrescu şi Edi Iordănescu sunt greu controlabili. În schimb, Ilie Stan este considerat sub nivelul clubului. 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS