Prima pagină, 11 mai 2016

În ediţia de astăzi, Adevărul consultă specialiştii despre motivele pentru care românii fac adesea alegeri proaste, înghiţind pe nemestecate gogoșile candidaţilor care vin cu promisiuni de campanie SF sau votând cu foști primari care i-au dezamăgit în alte mandate. Sunt personaje care le-au promis totul și nu le-au oferit nimic, ca niște escroci fără scrupule.

În căutare de capital electoral sau pur şi simplu de legitimitate prin carismă, politicienii s-au caţărat mereu pe gloria sportivilor, observă Jurnalul Naţional. La fel se întâmplă şi acum, când fetele de la CSM Bucureşti au câştigat cel mai râvnit trofeu din handbalul feminin în Europa. De la performanţele Simonei Halep în turneele de tenis, până la faima Stelei în cupele europene, oportuniștii politici s-au înghesuit mereu cu poze, laude şi mesaje de felicitare.

Într-un interviu pentru România Liberă, şeful Consiliului Concurenţei vorbeşte despre victoria obţinută în procesul cu cele mai mari companii prezente pe piaţa autohtonă. Amenda de 160 de milioane de euro, dictată pentru descoperirea unui cartel, rămâne cea mai mare aplicată vreodată unor companii petroliere în Europa. Potrivit lui Bogdan Chiriţoiu, atât consumatorii, cât şi firmele pot solicita în instanţă daune consistente, pe baza unei decizii judecatoreşti definitive care consfinţeşte amenda.

Ziarul Financiar notează că pachetul de legi privind achizițiile publice, cerut insistent de premier, a primit undă verde în Parlament și va ajunge pe masa şefului statului pentru promulgare. Se renunţă la preţul cel mai scăzut ca principal criteriu în atribuirea de contracte. Piaţa achiziţiilor publice este estimată la zeci de miliarde de lei.

Laurenţiu Reghecampf declară pentru Gazeta Sporturilor că îşi asumă pierderea campionatului, dar anunţă că va reda rapid strălucirea Stelei. Antrenorul îşi apără jucătorii şi admite că are nevoie de un atacant.