Prima pagină | 11 ianuarie 2018

România Liberă observă că războiul din PSD s-a mutat în Guvern. Premierul a refuzat să-l demită pe şeful Poliţiei, aşa cum cerea ministrul Internelor. Carmen Dan invoca recentul caz al poliţistului acuzat de pedofilie, ale cărui fapte din trecut ar fi fost tăinuite de colegi. Mihai Tudose a remarcat că agresorul celor doi copii a fost prins rapid, în două zile. Prin gestul său, şeful guvernului aplică o lovitură taberei din partid care îi rămâne fidelă liderului Liviu Dragnea, în care se regăseşte şi Carmen Dan.

Potrivit Jurnalului Naţional, România este un rai pentru pedofili. Cazul polițistului agresor, care a aprins societatea românească, aduce în prim-plan și măsurile de descurajare prin aplicarea pedepselor asupra celor vinovați de aceste infracțiuni. O analiză comparativă arată că, în România, Codul Penal este cel mai blând din Europa în privința sancțiunilor aplicate celor care comit agresiuni sexuale asupra minorilor.

Adevărul scrie că elevii nu vor mai avea voie să aibă în posesia lor telefoane la ore. Totodată, va fi interzisă sancţionarea şcolarilor care nu poartă uniformă, cât şi folosirea notelor ca metodă de constrângere. Noul Regulament cadru de organizare a unităţilor de învăţământ preuniversitar a fost postat de ministrul Liviu Pop pe Facebook. La rândul lor, directorii şcolilor nu vor mai avea voie să-i pună pe elevi să facă „muncă administrativă”, precum turele de serviciu.

Potrivit Ziarului Financiar, angajaţii din Bucureşti, din Cluj sau din Timişoara încep să refuze oferte de muncă în companii care au sediul la o distanţă mai mare de casă şi care ar presupune pierderea a mai mult de două ore pe zi în trafic. Lipsa metroului din unele zone şi aglomeraţia tot mai mare de pe străzile din Capitală în intervalul 8-10 dimineaţa fac ca unele zone să fie evitate de cei aflaţi în căutarea unui job, spun specialiştii în resurse umane.

Rupt în bătaie de antrenor, titrează Gazeta Sporturilor. Iulian Pintea, cel mai bun săritor cu schiurile al ţării, dezvăluie un episode halucinant din relaţia cu Florin Spulber, coordonatorul lotului naţional. În urmă cu doi ani, tehnicianul i-a spart tânărului nasul, pometele și arcada.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS