Confidenţialitate

Prima pagină, 11 februarie 2016

Despre bani “ciordiţi” scrie Adevărul. Deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun sunt în centrul celui mai recent scandal de corupţie. Cei doi aleşi sunt acuzaţi că ar fi deturnat fondurile europene pentru finanţarea a două proiecte destinate sprijinirii comunităţii rome. Şeful ANAF, Gelu Diaconu, şi adjunctul său sunt, de asemenea, anchetaţi în acest caz.

România liberă publică, în această perioadă, un serial dedicat ascensiunii lui Victor Ponta. Iubitor al sportului rege, fostul premier a fost în urmă cu un deceniu acționar cu 1% al echipei de fotbal FC Național. Procentul pare simbolic, însă lucrurile stau diferit, deoarece fiecare acționar, printre care și milionari, cu excepția controversatului Gino Iorgulescu, a deținut un singur procent din club în acea perioadă. Deși nu constituie o miză pentru un investitor care urmărește profitul, în cazul acționarilor FC Național procentul a reprezentat altceva: dovada simbolică a apartenenței la grupul respectiv.

Citându-l pe profesorul Nicolae Colceag, cel supranumit antrenorul de genii, Jurnalul Naţional scrie că şcoala este o puşcărie. Copilul este unul dintre lucrătorii cei mai chinuiţi de pe planetă, pentru că nu mai are timp liber. Dacă şcoala nu este umană, după vârsta de 10 ani se blochează creşterea inteligenţei. După 12 ani, creşterea creativităţii devine zero, iar viitorii adulţi vor avea minte de copii, pentru că nu mai evoluează. În această situaţie se află peste 87% din omenire.

Vânzările de medicamente au scăzut anul trecut cu 4,7% (perioada ianuarie-decembrie), până la 11,7 miliarde de lei, scrie Ziarul Financiar, preluând datele companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim Romånia. Este primul declin înregistrat de piaţa farma în ultimul deceniu, valoarea medicamentelor vândute către români revenind astfel la nivelul din 2012-2013. Reducerea preţurilor aplicată la 1 iulie pentru medicamentele pe bază de prescripţie a determinat o scădere semnificativă a acestui segment în farmacii.

“Războiul stelelor”, titlul unei analize a Gazetei Sporturilor. Publicaţia pune sub lupă cele 6 echipe cu pretenţii la titlu. Media generală a fost calculată în funcție de lot, buget, suporteri, antrenor și conducere. Pe primul loc se află Steaua, urmată de FC Viitorul, Astra, Dinamo, Pandurii și ASA Târgu Mureș.