Confidenţialitate

Prima pagină | 11 februarie 2019

Romagia, titrează Gazeta Sporturilor. Fetele noastre au eliminat uluitor deținătoarea trofeului Fed Cup, Cehia câștigând ultimele 6 din 8 ediții ale competiției. În semifinale, România va întâlni Franța, pe 20 și 21 aprilie, echipa gazdă urmând a fi trasă la sorți.

Potrivit Adevărul, bugetul pe 2019 este ştiinţifico-fantastic, dar mai mult fantastic decât ştiinţific. Ultimele modificări aduse proiectului, ulterioare aprobării sale în şedinţa Guvernului, aduc diferenţe semnificative în privinţa deficitului bugetar şi a fondurilor de pensii, cu justificări îndoielnice prezentate de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Guvernul promite să finanţeze “un munte“ de proiecte de infrastructură.

România Liberă observă “Muşuroiul ROMATSA”. Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian colcăie de angajările trucate ale nevestelor, amantelor şi copiilor. ROMATSA nu se supune regulilor bugetare aplicate celorlalte instituţii publice, motivat de faptul că este o regie autonomă care funcţionează pe baza de gestiune economică şi autonomie financiară. Media salariilor este de 7.000 de euro lunar.

Ziarul Financiar consemnează că numărul restanţierilor persoane fizice ai băncilor s-a redus cu peste 23.000 la finalul lunii decembrie 2018, faţă de nivelul înregistrat în prima lună din 2018, arată datele Biroului de Credite publicate de BNR. Astfel, numărul restanţierilor a ajuns la 656.971 de persoane, minimul ultimului an. Vârful numărului de restanţieri a fost atins în luna iulie 2018, când circa 698.951 de persoane figurau pe “lista neagră” a băncilor. Datele publicate de BNR iau în calcul doar persoanele cu restanţe mai mari de 30 de zile.

Jurnalul Naţional scrie despre părintele Ioan Danci, călugăr la schitul Antonești din Arefu, urmărit pe internet de 63.000 de persoane. Ideea comunicării online cu enoriașii i-a venit pentru că, în special iarna, mănăstirea sa este aproape ruptă de lume.n În plus, așa cum știe de la Mitropolitul Nestor, „Unde-i turma, acolo-i păstorul”, adică pe Facebook, în zilele noastre.