Prima pagină | 11 decembrie 2018

România Liberă consemnează că bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu 43.236.000 de lei, din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru restul acestui an. Banii vor fi folosiţi pentru plata pensiilor și ajutoarelor de bătrâneţe, dar și pentru achitarea comisionului poștal aferent drepturilor de asigurări și asistenţă socială. Profesorul de economie Mircea Coșea spune că “legea pensiilor este cea mai complicată lege pe care poate să o facă un stat. Există o decădere evidentă în toată lumea a sistemului contribuţiilor“.

Creditele se măsoară cu macaraua, potrivit Jurnalului Naţional. Anul 2019 nu se anunţă cu veşti prea bune pentru cei care doresc să-şi cumpere o locuinţă. Dobânzile ridicate vor face ca unii solicitanţi să se califice mai greu pentru contractarea unui credit. În plus, de la 1 ianuarie, scade gradul de îndatorare la 40%, de la 60%, în prezent.

Situaţia dificilă a sectorului auto la nivel european începe să se vadă în România, scrie Ziarul Financiar. Fabricile de componente dau primele semne de slăbiciune, fiind forţate să se restructureze. Sectorul cablajelor auto este recunoscut pentru salariile foarte mici şi condiţiile grele de muncă.

Potrivit ziarului Adevărul, cartea de identitate românească nu îndeplineşte măsuri minime de siguranţă recunoscute de statele Uniunii Europene. Românii care călătoresc cu astfel de documente se plâng de experienţele umilitoare la care sunt supuşi la punctele de trecere a frontierelor. De 8 ani, autorităţile promit că România va intra în rândul lumii şi cetăţenilor le vor fi eliberate cărţi de identitate electronice. Legea acestora zace prin Camera Deputaţilor.

Mat la rege cu pionii lui, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Florinel Coman şi Florin Tănase, jucători crescuţi de Gheorghe Hagi, au rupt echilibrul unui meci strâns. Primul a obţinut un penalty, celălalt a marcat. FCSB – FC Viitorul s-a încheiat 2-0.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS