Confidenţialitate

Prima pagină, 11 aprilie 2016

Șeful statului a pierdut aproape nouă procente la capitolul încredere în ultimele luni, arată un sondaj realizat de INSCOP la comanda ziarului Adevărul. Publicaţia aminteşte că preşedintele Klaus Iohannis a luat partea trustului Intact, fondat de Dan Voiculescu, în disputa cu Fiscul. Guvernatorul Mugur Isărescu a pierdut, la rândul lui, teren cel mai probabil din cauza poziţiei sale privind Legea dării în plată. Premierul Dacian Cioloş ocupă poziţia a treia, scăderea sa fiind un prim semn al erodării la guvernare.

România Liberă observă că nimeni nu mai contestă infectarea pacienţilor din clubul Colectiv în spitale, deşi oficialităţile au negat acest lucru în primă fază. În ciuda acestei realităţi, responsabilii au rămas în funcţii, precum secretarul de stat Raed Arafat, sau au trecut în poziţii mai bune, precum secretarul de stat Dorel Săndesc.

Jurnalul Naţional scrie că firmele străine îşi găsesc tot mai greu angajaţi calificaţi în ţara noastră pentru că învăţământul profesional a fost pus pe butuci, considerat odinioară unul dintre cele mai eficiente din Europa. Anual, mii de români nu îşi găsesc de lucru pentru că şcoala nu i-a pregătit cum trebuie. În prezent, mai sunt cel mult 30.000 de elevi în învăţământul profesional.

Ziarul Financiar publică un avertisment al Băncii Naţionale. Creditele ipotecare pot genera probleme din cauza gradului mai ridicat de îndatorare al debitorilor, de 42%, şi a faptului că 40% dintre debitori au venituri mici, sub 1.700 lei/lună. Ponderea creditului pentru cumpărarea unei locuinţe a crescut în datoria populaţiei de la 19%, în anul 2007, la 46% în luna septembrie 2015.

X de România, titrează Gazeta Sporturilor.  Titlul Ligii I se va decide săptămâna viitoare, la Giurgiu, când se joacă finala campionatului, între Astra şi Steaua.