Prima pagină, 10 septembrie 2015

România liberă observă că Direcţia Anticorupţie a înregistrat în ultimii ani mai multe premiere istorice pentru justiţia românescă. Anul trecut, procurorii instituţiei au avut cele mai multe dosare înregistrate şi soluţionate de la începerea activitaţii DNA, cele mai multe rechizitorii şi condamnari, precum şi cei mai mulţi demnitari de rang înalt investigaţi. Anchetatorii au obţinut prin prisma acestor performanţe şi destructurarea reţelelor de corupţie construite în jurul unora dintre cei mai importanţi corupţi ai ţării.

Jurnalul naţional scrie că, dacă ne vom alege cu peste 6.000 de imigranţi, va trebui să le asigurăm acestora educaţie în limba română. Nu avem nici şcoli, nici profesori de arabă, nici spaţii de cazare, nici bani.

Adevărul se întreabă cât de posibilă este o alianţă Traian Băsescu – Gabriel Oprea. Potrivit unor surse politice, fostul preşedinte şi actualul vicepremier s-ar fi întâlnit pentru a discuta despre o fuziune între PMP şi UNPR, în perspectiva alegerilor de anul viitor. Traian Băsescu a anunţat de curând că va reveni în politică, urmând să se înscrie în Partidul Mişcarea Populară.

Ziarul Financiar dezvăluie scandalul corporatist al începutului de toamnă. Pentru că administratorii privaţi s-au opus unor numiri politice în executivul Electrica, statul le-a respins planul de administrare şi remuneraţiile. În conturile companiei se ală 630 milioane de euro.

Potrivit Gazetei sporturilor, dacă se ţin tari în meciurile cu Finlanda şi Feroe, tricolorii ar putea deveni singura echipă din istoria preliminariilor pentru Euro 2016 cu un singur gol primit în 10 meciuri. Jocul naționalei nu place ochiului și prelungește suspansul calificării, dar România este aproape de un record defensiv. GSP notează și că Simona Halep va juca, deseară, cu italianca Flavia Pennetta pentru un loc în finala US Open.