Confidenţialitate

Prima pagină, 10 noiembrie 2016

Adevărul se întreabă ce aduce României victoria lui Donald Trump în prezidenţialele americane. Magnatul este preocupat mai mult de politica internă, ceea ce ar putea arunca NATO “într-un con de umbră”. Totuşi, apreciază analiștii de politică externă, cultivarea bunelor relaţii pe care autorităţile de la Bucureştiul le au, de decenii, cu republicanii de la Washington ar fi un atu pentru consolidarea Parteneriatului Strategic.

Despre era Trump scrie Ziarul Financiar. Promisiunile vagi făcute în campanie de preşedintele ales al Statelor Unite pun pe jar o lume întreagă, dar trezesc şi speranţă. În Europa, teama că noul lider de la Casa Albă va dezlănţui protecţionismul, ridicând bariere în calea comerţului, macină companiile nemţeşti.

România Liberă observă o surpriză în declaraţia de avere a preşedintelui PSD. În urma divorţ­ului, lui Liviu Dragnea i-a revenit clădirea celebrului Hotel „Turris” din Turnu Magurele, care, deşi este aproape falimentar, îi plăteşte o chirie fabuloasă. În 2009, clădirea a ajuns în proprietatea Bombonicăi Dragnea în urma unei tranzacţii atât de dubioase încât a generat un dosar penal de evaziune fiscală.

Jurnalul Naţional anunţă amenzi uriașe pentru nespălați. Proprietarii de ştranduri şi piscine publice nu vor mai putea vinde bilete fără număr la intrare. Accesul unei persoane în bazinul de înot va fi permis numai după ce aceasta îşi dezinfectează picioarele într-un spaţiu special amenajat în acest sens, potrivit unui proiect legislativ privind normele igienico-sanitare în domeniul funcţionării și exploatării piscinelor de uz public, pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.

Gazeta Sporturilor scrie că selecţionerul i-a ales pe 8 jucători din primul 11 pentru meciul de mâine cu Polonia. Au mai rămas 3 semne de înntrebare: Alin Toşca sau Iasmin Latovlevici, Bogdan Stancu sau Alex Chipciu, Claudiu Keşeru sau Florin Andone?