Prima pagină | 10 mai 2019

Sibiul președintelui Klaus Iohannis a fost pentru o zi capitala politică a Uniunii Europene, observă Adevărul. Cei mai puternici lideri ai blocului comunitar au coborât printre oameni simpli, fiind aclamați de mulțime. Rezultatul: emoție, aplauze, îmbrățișări și, probabil, voturi. În schimb, deși au venit în România, socialiștii europeni au refuzat să se întrevadă cu ai lor colegi care guvernează la București. Aflat la un miting electoral la Iași, unde a fost huiduit de contestatari la scenă deschisă, Liviu Dragna a lansat atacuri în rafală la adresa opoziției.

Jurnalul Naţional notează că sistemul IT al Fiscului este vechi de 20 de ani şi dă rateuri, astfel că ori nu au fost trimise deciziile de impunere, ori au fost calculate sume ce nu corespund realității, deci nu pot fi colectate. De aceea, contribuabilii care au obținut venituri sub nivelul a 12 salarii minime brute pe an ar putea scăpa de plata asigurărilor de sănătate pentru perioada 2014-2017.  Premierul Viorica Dăncilă a somat Ministerul Finanțelor să găsească urgent o soluție, care să elimine povara obligațiilor fiscale injuste.

Potrivit Ziarului Financiar, consumul a continuat să crească în primele luni din 2019 şi îşi va continua avansul şi în a doua parte din 2019, jucătorii din toate sectoarele de comerţ din România fiind optimişti pentru afacerile lor. România este un paradis pentru retail. Consumatorilor le place să facă shopping.

Gazeta Sporturilor scrie că Simona Halep poate revedeni lider în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis dacă va triumfa la Madrid. Românca a ajuns în semifinale, unde o va întâlni pe elvețianca Belinda Bencici. Simona Halep a mai deținut coroana în tenisul feminin în două rânduri.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS