Prima pagină | 10 iulie 2018

România Liberă consideră că a devenit din ce în ce mai evident că slăbiciunea afișată de șeful statului în fața presiunii PSD va fi extrem de dureroasă și va risca, culmea, să-l adâncească pe Klaus Iohannis în riscul de suspendare. Pierderea mandatului ar fi fost dezastruoasă pentru că, pe perioada suspendării, înlocuitor ar fi fost Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Senatului ar fi schimbat, pe model polonez, toți șefii structurilor de putere din România, lăsându-l pe președinte descoperit în perspectiva referendumului de demitere. Fără televiziuni de casă, fără gloanțe de argint trase din străfundul statului Parlel, Klaus Iohannis ar fi pierdut totul, devenind de fapt președintele cu cel mai scurt mandat din istoria României democratice.

Adevărul urmăreşte jocul pentru şefia Direcţiei Anticorupţie. Cu toate că revocarea Laurei Codruţa Kövesi este percepută ca o victorie a PSD împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, nu Liviu Dragnea va fi actorul principal pentru numirea noului şef al DNA, ci partenerul său de coaliţie, Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE este cel care îl controlează pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care, potrivit legii, va propune un nou procuror în fruntea DNA. Aşadar, Liviu Dragnea este obligat să negocieze mai întâi cu Călin Popescu Tăriceanu urmaşul Laurei Codruţa Kövesi.

Jurnalul Naţional scrie că Ordinul “Steaua României” ar trebui să adune, cel puţin teoretic, elita întregii societăţi româneşti din toate domeniile de activitate, acesta fiind cea mai importantă dovadă de preţuire din partea statului român pentru o personalitate anume. Din punct de vedere numeric, politicienii au o pondere destul de redusă. Uneori, selectarea lor pentru intrarea în acest ordin a arătat aceeaşi supărătoare meteahnă a clientelismului.

Potrivit Ziarului Financiar, anul trecut, economia românească a avut pentru prima dată în ultimul deceniu 12 companii care au raportat un număr mediu de 10.000 de angajaţi sau mai mult, arată datele de la Registrul Comerţului. În perioada 2014-2016 doar zece companii reuşeau să depăşescă acest prag, însă recrutările realizate în 2017 de reţeaua de magazine Profi şi de producătorul japonez de componente auto Yazaki au dus la 12 numărul firmelor cu cel puţin 10.000 de oameni.

Gazeta Sporturilor consemnează că FCSB a pierdut primul meci de verificare în această vară, echipa antrenată de Nicolae Dică fiind învinsă cu 2-1 de PAOK Salonic, formaţia pregătită de Răzvan Lucescu. După partidă, finanţatorul roş-albaştrilor a anunţat că vrea să îl aducă în ţară pe fostul dinamovist Dorin Rotariu, pus de FC Bruges pe lista de transferuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS