Confidenţialitate

Prima pagină | 10 ianuarie 2019

Potrivit Adevărul, habarnismul se dovedeşte principalul criteriu de promovare în Guvern. Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a fentat Armata, iar cel al Sportului, Bogdan Matei, în tinereţe un fotbalist modest, n-a luat examenul pentru postul de profesor de sport. Noua şefă a Fiscului, Mihaela Triculescu, a picat examenul oral de angajare în instituţie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a început cu munca de jos: a fost şofer.

România Liberă consemnează că şeful statului a respins-o pentru a doua oară pe Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru conducerea Direcţiei Anticorupţie. Motivul invocat de preşedintele Klaus Iohannis este că documentaţia nu conţine dovada că procurorul nu a colaborat cu poliţia politică a regimului ceauşist. Președintele Consiliului de Studiere a Arhivelor Securităţii susține că a trimis adeverința la Consiliul Superior al Magistraturii.

Ziarul Financiar observă o întoarcere în timp. Bursa de la Bucureşti a închis 2018 cu o valoare medie zilnică a tranzacţiilor de 46 de milioane lei, un minus de 3,8% faţă de anul precedent, şi o capitalizare totală a companiilor de 143 miliarde de lei, cea mai scăzută din ultimii trei ani. O stagnare a indicilor se arată cel mai optimist scenariu pentru 2019.

Jurnalul Naţional scrie despre nevoia unui tribunal al animalelor. Românii vor judecători specializați care să se ocupe de cazurile de cruzime împotriva câinilor, cailor sau chiar asupra animalelor sălbatice. “Un urs care nu are ce să mănânce este un urs torturat”, spun inițiatorii unei petiții lansate de curând. Sunt necesare 100.000 de semnături, pentru ca proiectul să poată fi prezentat ministrului Justiției. În două zile au semnat 3.000 de persoane.

Gazeta Sporturilor scrie despre zâmbetul de pe patul de spital. Cristina Neagu s-a operat ieri la genunchiul piciorului drept, în Belgia. Handbalista le-a dat asigurări fanilor că totul a decurs bine.