Confidenţialitate

Prima pagină | 10 ianuarie 2018

Potrivit României Libere, pedofilul din lift reaprinde dezbaterea despre castrarea chimică. În urmă cu patru ani, mai mulţi parlamentari propuneau o lege controversată. După ce a fost aprobat tacit de Senat, proiectul de lege privind castrarea s-a rătăcit prin sertarele Camerei Deputaţilor, deşi până şi Biserica s-a declarat atunci de acord.

Adevărul scrie să scandalul devine pretext pentru ministru de Interne să scape de profesioniştii incomozi. Carmen Dan a găsit ţapii ispăşitori în cazul agentului de la Poliţia Rutieră, Eugen Stan, care a abuzat, săptămâna trecută, doi copii în liftul unui bloc din Drumul Taberei, şi care este suspectat şi de alte cazuri similare. Ministrul vrea ca şeful Poliţiei Române, chestorul principal Bogdan Despescu, dar şi şeful Serviciului Omoruri, din Poliţia Capitalei, comisarul-şef Radu Gavriş, cel care a coordonat echipa care l-a capturat pe pedofilul Eugen Stan, să plătească oalele sparte. Premierul a anunţat că nu vrea să semneze schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei, până când nu va sta de vorbă cu el. Decizia lui Mihai Tudose vine în contextul în care acesta forţează demisia lui Carmen Dan, care este o apropiată a lui Liviu Dragnea.

Jurnalul Naţional scrie că executivul lui Mihai Tudose se inspiră din trista amintire guvernării PDL. În 2010, Emil Boc îi arunca în birocrația Fiscului pe toți cei cu profesii liberale. Acum, toate persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente, pe drepturi de autor sau alte tipuri de contracte de colaborare, sunt trimise să-şi plătească singure contribuţiile sociale. Un million şi jumătate de români trebuie să completeze Formularul 600 până la sfârșitul lunii ianuarie. Firmele vor achita numai impozitul pe venit de 10%.

Ziarul Financiar consemnează o schimbare neaşteptată la vârful Petrom. Mariana Gheorghe părăseşte conducerea companiei româneşti după 12 ani, înainte de încheierea mandatului. Gestul său ridică semne de întrebare. Din comitetul care a conceput această înlocuire a făcut parte inclusiv un repre zentant al statului, Sevil Shhaideh, fost vicepremier. Deşi pe lista scurtă de posibili succesori la şefia Petrom erau şi candidaţi români, balanţa a înclinat spre un manager străin, Christina Verchere, o scoţiancă pe care OMV a recrutat-o de la British Petroleum.

Euroţepe, tirează Gazeta Sporturilor. În era lui Gigi Becali, FCSB a reuşit 9 transferuri în stăinătate în valoare de peste 2 milioane de euro. Nici măcar un fotbalist nu a confirmat la noua sa echipă. Din aceşti bani, steliştii au încasat 40 de milioane de euro. Cluburile care au revândut jucătorii s-au ales cu doar 10 milioane de euro.