Confidenţialitate

Prima pagină | 1 martie 2019

Potrivit Adevărul, fără sprijin din partea Guvernului român, Laura Codruţa Kövesi depinde de Franţa şi de Germania pentru a ajunge procuror-şef european. De săptămâna aceasta, fosta şefă Direcţiei Anticorupţie are de partea sa votul din Parlamentul European, cu o pondere foarte importantă în negocierile care urmează să fie purtate. Împotriva Laurei Codruţa Kövesi va fi PSD, care încearcă în continuare să-i pună piedici în calea spre acest post.

Ziarul Financiar notează că România a devenit croitorul Europei. Grupul german de modă Hugo Boss colaborează în ţara noastră cu 18 fabrici partenere, piaţa locală fiind unul dintre cei mai mari furnizori pentru această companie. La rândul său, retailerul este unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria de profil.

Jurnalul Naţional consemnează criza meseriașilor. Tehnicienii sunt mai bine plătiți decât directorii. Creșterea salariului minim a determinat multe firme mici să se închidă. Avansul industriei de componente auto este responsabil pentru schimbarea profilului industrial al țării.

România Liberă scrie că, încă de la primele sale manifestari, banda desenată şi-a afirmat dublul caracter, ludic şi educativ. Banda desenată istorică a fost, totodată, unul dintre genurile cele mai îndrăgite ale celei de-a noua arte. În România, în timpul celor 42 de ani de comunism, banda desenată istorică a fost foarte bine reprezentată.

Oltenii n-avură emoții, singurul titlu de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Pe un teren groaznic, la Miercurea Ciuc, Universitatea s-a impus la scor de forfeit în fața Csikszereda, echipă de liga a treia, revelația acestei ediții de Cupă a României. Duelurile purtate de jucători prin noroi au fost unele îndârjite.