Confidenţialitate

Prima pagină | 1 iunie 2018

Potrivit României Libere, două treimi dintre români consideră ca au o viaţă stresantă, principala sursă de stres fiind locul de muncă. Specialiştii spun că sunt afectaţi în aceeaşi măsura atât barbaţii, cât şi femeile, iar riscul de îmbolnavire este la fel de mare ca al altor factori nocivi. Stresul cronic se poate exprima prin diverse simptome supărătoare. Pentru fiecare există, însa, o soluţie. Adesea, ne plângem că nu mai avem timp de familie, să ne bucurăm de viaţă, să facem sport, sa mâncăm si chiar sa dormim. În realitate, afirmă specialistii, nu timpul este limitat, ci nu reuşim sa ne gestionam foarte bine stresul din viaţa noastră.

Jurnalul Naţional scrie că Fiscul face economie pe spatele propriilor angajaţi, care plătesc hârtia și plicurile pentru înștiințările de plată. Funcţionarii au ajuns în situația de a face chetă, ca să își poată îndeplini sarcinile de serviciu. Atunci când banii se termină, contribuabilii plătesc formularele de care au nevoie.

Ziarul Financiar publică topul judeţelor cu cele mai multe salarii mari. Cei mai mulţi salariaţi care încasează peste 1.000 de euro net lucrează în Bucureşti, unde lucrează peste 113.000 de angajaţi care câştigă salarii de peste 1.000 de euro net pe lună, reprezentând aproape jumătate din totalul angajaţilor cu peste 1.000 de euro net, arată datele Inspecţiei Muncii aferente lunii aprilie 2018. În clasament, urmează judeţele Cluj (16.400) şi Timiş (13.000). La nivel naţional, numărul salariaţilor cu normă întreagă de muncă şi cu salarii de peste 1.000 de euro net pe lună a ajuns la finalul lunii aprilie din acest an la 217.402 persoane, în creştere cu 80% (adică cu 96.178 de persoane) faţă de perioada similară a anului trecut.

Sub titlul “Mondialul nostru”, Gazeta Sporturilor scrie că tricolorii au fost săbătoriţi ca nişte eroi după victoria din amicalul cu Chile, de cei 1.500 de suporteri români aflaţi în tribunele arenei din Graz. Naţionala lui Cosmin Contra a înfruntat o selecţionată sud-americană experimentală. Stanciu, Deac şi Budescu au înscris în poarta unui tânăr de 20 de ani, a cărui carte de vizită constă în 8 meciuri din liga secundă chiliană.