Prima pagină, 1 iulie 2016

Adevărul scrie despre schimbările pe care luna iulie ni le aduce în buzunare. Sunt plusuri și minusuri. Energia electrică și gazele se ieftinesc cu câteva procente. Indemnizațiile pentru mame cresc cu peste 400 de lei, dispărând plafonul maxim. Concendiul pentru creșterea copilului se va acorda prin proceduri simplificate.

Copiii bolnavi de cancer au dat examen sub obiectivul nemilos al camerei de filmat, notează Evenimentul Zilei. Elevii pentru care cea mai mare dorință este să trăiască au susținut Evaluarea Națională în așezământul din curtea Spitalului „Marie Curie”. Absolvenții de gimnaziu își vor afla notele astăzi.

Jurnalul Naţional observă că regulamentele şcolare omoară simţul civic. Consiliul profesoral al școlii 149 din București i-a scăzut nota la purtare unui elev care a sunat la Poliţie să reclame un incident.  Inspectoratul Școlar al Capitalei susține că abernata decizie respectă regulile interne ale unității de învățământ.

România Liberă scrie că verdictul de plagiat îl va lăsa fără titul de doctor pe Victor Ponta. Fostul premier riscă să îşi piardă şi funcţia de avocat. Decanul Baroului Bucureşti declară ca ar putea urma acţiuni în justiţie. Potrivit lui Ion Dragne, cazul este unic în domeniul juridic.

Ziarul Financiar priveşte spre industriile care ţin în spate businessul românesc. Jucătorii din comerţ, energie şi producţie auto realizează jumătate din afacerile României. Cele mai importante zece sectoare economice adună companii cu afaceri de 720 miliarde de lei.

Gazeta Sporturilor scrie despre o pumă printre “câini”. Argentinianul Maxi Oliveira vrea să îşi relanseze cariera la Dinamo. Fundaşul de 26 de ani a suferit o depresie după ce a ratat un transfer la Chelsea. Fotbalistul se află într-un moment delicat după un an în care nu şi-a găsit niciun angajament.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS