Prima pagină, 1 februarie 2016

Cu patru luni rămase până la alegerilor locale, cotidianul Adevărul începe campania „Primarii noştri“ și prezintă cele mai cunoscute tipologii de edil. Marian Vanghelie este simbolul primarului cu şcoală puţină şi mandate multe. Politician care s-a ridicat dintre bişniţarii anilor ’90,acesta a ajuns să conducă, vreme de 15 ani, sectorul 5 al Bucureștiului. Ieşit recent din arest, Marian Vanghelie nu crede în curentul de schimbare a clasei politice.

Jurnalul Naţional scrie că cele două rânduri de alegeri, locale şi parlamentare, se anunţă cele mai costisitoare de până acum. Schimbările sistemului de votare vor scoate 150 de milioane de euro de la vistieria statului. 15.000 de euro, adică 50 de salarii minime brute, este suma maximă pe care o poate cheltui un candidat pentru postul de primar.

Într-un interviu acordat României Libere, mitropolitul Olteniei sus­ţine că Biserica Ortodoxă este deschisă către primirea şi ajutorarea imigran­ţilor din Orientul Mijlociu. Cât priveşte educaţia copiilor, Irineu consideră că aceasta nu trebuie făcută cu palma. Totodată, înaltul prelat declară că nu este împotriva homosexualilor, dar prefer ca aceştia să-şi păstreze orientarea în intimitate.

Potrivit Ziarului Finaniar, afacerea cu ovine nu mai merge. România ocupă locul al 4-lea în Europa la numărul de oi, după Turcia, Marea Britanie şi Spania, dar crescătorii autohtoni au început să se plângă. Subvenţia s-a redus, preţul cărnii, al produselor din lapte şi al lânii a scăzut, în schimb hrana pentru animale s-a scumpit.

Gazeta Sporturilor a aflat cum va arăta echipamentul pentru deplasările Stelei. Tricourile albe – care seamănă cu cele purtate la Sevillia – sunt create special pentru a celebra 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni.