Prima înregistrare a lui David Bowie, găsită într-un coș de pâine

Primul demo al lui David Bowie a fost respins de o casă de discuri, găsit apoi într-un coș de pâine, iar acum urmează să fie vândut la licitație pentru suma estimată de 10.000 de lire streline, potrivit The Guardian.

Demo-ul a fost redescoperit întâmplător de fostul baterist și manager al trupei The Konrads (prima trupă alături de care a cântat David Bowie), David Hadfield, în timp ce acesta își muta domiciliul.

Pe lângă demo, Hadfield a mai găsit fotografii, scrisori, facturi, schițe promoționale și formulare de rezervare.

Obiectele vor fi scoase la licitație la Omega Auctions, în Newton-le-Willows, Marea Britanie, în luna septembrie 2018.

În anul 1963, la vârsta de 16 ani, David Bowie a înregistrat alături de prima sa trupa, The Konrads, piesa ”I Never Dreamed ”. Casa de discuri Decca a refuzat formația lui Bowie, iar caseta pe care a fost imprimat artistul nu a fost niciodată făcută publică.

Ulterior, Bowie părăsește trupa, lansându-și cariera cu hitul ”Space Oddity”, șase ani mai târziu.

David Bowie a fost saxsofonistul trupei The Konrads, însă grupul a decis ca în această înregistrare interpretul să fie vocalist.

”Am hotărât să facem două piese instrumentale la chitară şi un cântec original. Am ales I Never Dreamed pentru că era cel mai puternic, celelalte două fiind mai slabe. Am hotărât totodată că David era cea mai indicată persoană care o putea cânta şi interpreta”, și-a amintit fostul baterist.

Hadfield a declarat, de asemenea, că aceasta este singura înregistrare a demo-ului cu Bowie ca solist principal.

Cântărețul a murit de cancer în ianuarie 2016, la câteva zile de la împlinirea vârstei de 69 de ani.