Prima emisiune Romfilatelia din 2016 este dedicată Muzeului Brukenthal

Romfilatelia dedică prima emisiune din 2016 Muzeului Național Brukenthal din Sibiu. Emisiunea se numește Iubește arta ! Muzeul Național Brukenthal” și  cuprinde – potrivit Romfilatelia – picturi flamande din pinacoteca celui mai vechi muzeu din România și unul dintre cele mai vechi din Europa. Ea va fi disponibilă în magazinele de specialitate de miercuri, 6 ianuarie.

Emisiunea filatelică reunește, așadar, patru tablouri ce aparțin pictorilor flamanzi.

“Sfântul Ieronim în scriptoriu” este unul dintre aceste tablouri, în care patronul profesorilor, studenților și funcționarilor, Sfântul Ieronim, este prezentat lucrând la traducerea Bibliei în latină .

Opera pictorului Abraham Janssens van Nuyssen, cu titlul “Ceres, Bacchus și Venus”, este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 5,00 lei.

“Leul în fața peșterii”, ulei pe lemn, regăsit pe timbrul cu valoarea nominală de 7,60 lei, a fost realizat de pictorul flamand Roelant Savery. Lucrările sale prezintă peisaje inspirate de ținutul Tirolului.

Lucrarea “Natură moartă cu fructe și papagal”, ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei, este un ulei pe pânză realizat de pictorul Jan Fyt, renumit pentru scenele de vânătoare și naturi moarte cu vânat, arme de vânătoare sau fructe și obiecte de lux, apreciate de aristocrația vremii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS