Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, reținut pentru 24 de ore

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stâncescu a fost reținută pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Suceava. Șapte perchezitii au avut loc joi la Botosani, patru la institutii publice, trei la domiciile unor suspecți.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiţiei și divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Potrivit DNA Suceava, în luna octombrie 2015, Raluca Stâncescu împreună cu o alta persoana, folosindu-se de autoritatea conferită de funcţia sa – prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani – a exercitat acte de constrângere psihică asupra unei persoane.

Concret, cei doi ar fi încercat să determine o persoana sa cedeze dreptul de proprietate asupra a două imobile (apartament şi garsonieră), situate în municipiul Botoşani.

Procurorii sustin ca prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani ar fi amenintat-o practic pe persoana ca va suferi repercusiuni specifice răspunderii penale prin demararea unor cercetări faţă de persoana sa şi a membrilor familiei sale, vizând săvârşirea unor pretinse infracţiuni de evaziune fiscală şi trafic de persoane.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani urmează să fie prezentat Curţii de Apel Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS