Prezența președintei Frontului Național din Franța, Marine le Pen, la Sinaia, contestată vehement de PSD

Eurodeputaţii PSD Victor Boştinaru şi Ioan Mircea Paşcu contestă vehement organizarea în România  a unei conferințe la care participă inclusiv liderul partidului de extremă dreapta Frontul Naţional, din Franţa, Marine Le Pen.

Mâine, la Sinaia, se vor aduna lideri politici din 8 țări,  afiliați ,,Mişcării pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor”.

Din acest grup face parte inclusiv partidul extremist Liga Nordului din Italia.

Ioan Mircea Pașcu le cere autorităților române să clarifice de urgență cine a aprobat organizarea acestei conferințe în condițiile în care partidele participante s-au pronunțat de mai multe ori împotriva Uniunii Europene și a NATO.

Iată un fragment din scrisoarea celor doi europarlamentari PSD:

„Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor” (MENL) adună împreună partide de extremă dreapta din Europa, precum FPÖ din Austria, Vlaams Belang din Belgia, Frontul Naţional din Franţa, Lega Nord din Italia, dar şi îşi găseşte simpatizanţi şi adepţi în mai multe partide de extremă-dreaptă, naţionaliste şi populiste de pe întreg teritoriul Europei. Discursurile acestor partide găsesc întotdeauna puncte comune în politici şi cuvântări îndreptate împotriva Uniunii Europene şi a NATO şi favorabile Federaţiei Ruse, de acolo de unde vin majoritatea finanţărilor pentru astfel de iniţiative, „mişcări” şi partide politice. 

Acţiunile MENL şi filosofia ei politică este opusă interesului naţional al României, fiind în contradicţie cu calitatea României de stat membru UE şi NATO, în consecinţă, cu politica noastră de sprijinire a acestor organizaţii, precum şi cu poziţia României de respingere a incălcărilor dreptului internaţional, prin acţiunile agresive ale Rusiei. (…)

Facem un apel la responsabilitate atât din partea autorităţilor publice de la cel mai înalt nivel, cât şi din partea societăţii civile! Nu putem asista impasibili la tentativele de a face din România polul unor ideologii periculoase, atitudini xenofobe şi rasiste. România are cel mai mult de câştigat din apartenenţa sa la Uniunea Europeană şi la NATO şi are totul de pierdut din asocierea cu un curent anti-european şi în esenţă anti-democratic.” 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Unul dintre organizatorii conferinței, europarlamentarul român Laurențiu Rebega, acum independent dar care a candidat din partea PC, spune însă că România are nevoie de asemenea dezbateri.

Rebega, care este și vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și a Libertății, spune la Europa FM că România este discriminată în cadrul Uniunii Europene cu privire la aderarea la spațiul Schengen. În plus, spune europarlamentarul, se impune modificarea Tratatului Uniunii Europene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.