Confidenţialitate

Prezență crescută la vot, după primele două ore

Prezența la vot este crescută în primele ore ale dimineții, comparativ cu alte alegeri locale. 4,36% este prezența la vot la ora 9. Cei mai mulți votanți sunt până acum din mediul rural. Vârstele votanților care au ținut să-și exercite acest drept în primele două ore ale dimineții este preponderent între 45-64 de ani și peste 65 de ani.

Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de 4 ani, din consiliile locale şi judeţene.

Procesul de votare se va încheia la ora 21:00, când vor fi anunţate rezultatele exit-poll. În direct, într-o Ediție Specială Europa FM, vom anunța datele exit-poll și vom prezenta primele analize din partea celor mai apreciați jurnaliști, într-o transmisiune în direct la radio și pe europafm.ro moderată de Alice Iacobescu și Cătălin Striblea.

Pentru prima dată, românii sunt nevoiţi să respecte anumite măsuri de protecţie sanitară, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor; cetăţenii români care nu au fost puşi sub interdicţie sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă; cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România.