Prețurile la cazare pentru minivacanța de 1 Mai

Zeci de mii de turiști sunt așteptați în weekendul prelungit de 1 Mai pe litoral și în Delta Dunării. Sezonul estival se deschide oficial și atât hotelierii cât și autoritățile susțin că sunt pregătiți să-i primească pe turiști.

Asociația Litoral Delta Dunării anunță pentru deschiderea sezonului estival o mulțime de evenimente: festival de muzică electronică, festival gastronomic, show de drifturi, concerte, petreceri în cluburile şi pe plajele din Mamaia si Vama Veche. Va fi un început de sezon aglomerat, susține Corina Martin, vicepreședintele Asociației Litoral.

„Peste 40.000 de turiști sunt așteptați în week-end prelungit de 1 Mai pe litoralul românesc. Deschidem, între timp, sezonul în Delta Dunării. În total probabil că în Deltă și pe litoral, vor fi 50.000 de turiști și astfel dăm startul sezonului Litoral- Delta Dunării 2017”, declara Corina Martin.

Hotelierii de pe litoral dau zor să efectueze ultimele retușuri. Cazarea costă de la 10 lei cu cortul pe plajă, cum e la Vama Veche, la 180 de lei cu mic dejun inclus, la trei stele, în Mamaia, până la 600 de euro pe noapte la cinci stele. Agenții economici au emoții pentru că, atât în Mamaia cât și în Vama Veche, unde sunt așteptați cei mai mulți turiști, autoritățile locale au impus reguli de funcționare care trebuie respectate cu strictețe. Ministrul Turismului Mircea Dobre este insă optimist.

„Doresc să vină cât mai mulți turiști, vremera va fi frumoasă de 1 Mai și atunci o să fac și o inventariere a plajelor. Adică voi face un tur al stațiunilor. Voi merge pur și simplu pe persoană fizică cu mașina mea personală. Fără presă, o să merg cu cei de la Direcția de Control”, afirmă ministrul Turismului, Mircea Dobre.

Ministrul Turismului a dat asigurări că, spre deosebire de anii trecuți, echipele de control nu vor mai aplica, din prima, amenzi ci doar avertismente pentru remedierea deficiențelor.

Mii de turiști sunt așteptați în minivacanța de 1 Mai și la munte. Cele mai căutate unități de cazare sunt cele din stațiunile agroturistice, unde locurile de cazare au fost rezervate în proporție de 80%.

Pentru 1 Mai, în pensiunile și hotelurile din județul Brașov și de pe Valea Prahovei, gazdele le-au pregătit turiștilor petreceri tradiționale, cu bucate pe alese.

Cele mai căutate unități de cazare sunt cele din Râșnov, Bran, Moeciu și Fundata. Prețurile pornesc de la 80 de lei de cameră dublă, pe noapte, și ajung la 160 de lei, pentru cei care doresc și demipensiune. Gazdele îi îmbie pe turiști cu mese copioase, cu bucate tradiționale, pregătite în gospodărie, dar și plimbări cu trăsura și ieșiri la iarbă verde.

Gradul de ocupare în stațiunile agroturistice din județul Brașov este de peste 80%.

În Poiana Brașov, Sinaia sau Predeal, hotelierii se întrec în oferte last minute. Prețurile pornesc de la 60 de euro pe zi, pentru o cameră dublă și ajung la 120 de euro, pe zi. Tarifele sunt valabile în cazul hotelurilor de 4 sau 5 stele, unde turiștii au acces la piscină sau sală de fitness. Și aici, musafirii vor avea parte de bucate pe alese și petrecere la grătar, în aer liber.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS