
Tradiționalii mici românești, la mare căutare înainte de minivacanța de 1 Mai. Prețurile variază în funcție de producător sau comerciant, dar fabricanții de mici tradiționali vând micul cu doi lei, la caserolă. Kilogramul costă puțin peste 30 de lei. Preferații românilor sunt micii din carne de porc, dar în măcelării se prepară și rețete cu vită sau oaie.
Producătorii s-au aprovizionat masiv înainte de minivacanța de 1 Mai. Vânzările micilor sunt de 10 ori mai mari în această perioadă, față de o zi obișnuită, a declarat la Europa FM un fabricant de mici de la o măcelărie din București, Adrian Bărbăcioru:
„Noi vindem la caserole. Caserolele conțin opt mici, fiecare mic are 70 de grame, 16-17 lei o caserolă la jumătate de kilogram. Aproximativ doi lei micul”, a precizat fabricantul de mici Adrian Bărbăcioru.
Favoriți sunt micii de porc, ne-a mai declarat producătorul:
„Rețeta preferată a clienților este cea de porc cu vită. Românul, să spunem, dacă am pune procentual consumul cărnii, carnea de porc, pe departe. 60-70% carnea de porc”, a spus producătorul.
În magazine, o caserolă cu 8 mici, la jumătate de kilogram, are prețuri cuprinse între 10 și 35 de lei.
Sursa foto: Europa FM / Ștefan Ciucă