Confidenţialitate

Prețul RCA pentru un camion va fi de aproape 8.000 de lei

Transportatorii anunță că preţul maxim al unei poliţe RCA pentru un camion va fi de aproape 8.000 de lei.

Iar tarifele ar putea intra în vigoare din 1 noiembrie.

Guvernul a dat dreptul Autorității de Supraveghere Financiare, prin Ordonanţă de Urgenţă, să fixeze preţuri maxime pentru asigurările auto obligatorii pentru o perioadă de şase luni.


După discuții purtate între reprezentanții Federaţiei Operatorilor Români de Transport și ASF, prețul maximal pentru un camion de peste 16 tone nu poate depăși 7960 de lei – măsură care va fi pusă în aplicare de la 1 noiembrie.

Soluția vine după ce patronatele din transport au anunțat că vor relua protestele, asemănătoare cu cele desfășurate pe 15 septembrie – asta pentru că ASF nu respectă protocolul semnat la jumătatea lunii trecute și încarcă prețul polițelor RCA.

După negocierile de luna trecută, ASF urma să stabilească un preț de referință al RCA, estimat la 7500 de lei pentru camioanele grele, insă preşedintele ASF Mişu Negriţoiu declara săptămâna trecută că acest nivel va fi modificat.

Guvernul a aprobat, recent o Ordonanţă de Urgenţă care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF. News.ro amintește că mai multe companii de asigurare așteaptă aceste tarife pentru a decide dacă rămân pe piața RCA.