Confidenţialitate

Prețul mediu al chiriilor din Capitală a început să crească | AUDIO

Prețul mediu al chiriilor din Capitală a început să crească, după mai bine de un an și jumătate, în urma scăderii de anul trecut.

Totuși, prețurile nu au ajuns la nivelul din 2019,înainte de începutul pandemiei.

În medie, chiria pentru un apartament cu două camere în Capitală este acum de 320 de euro, față de 410 euro, valoare înregistrată la finalul lui 2019.

Pentru trei camere, chiria media este în acest moment de 420 de euro, cu aproape 150 de euro mai mică în comparație cu trimestrul al treilea din 2019, arata datele publicate de Investpoint.

Perioada pandemiei ne-a arătat pentru prima dată, că prețul chiriilor și prețul apartamentelor nu mai sunt conectate, adică nu mai există o legătură între valoarea apartamentelor și chiria pe care o poți obține din închirierea acestora.

Prețurile s-au dus în sus, iar chiriile au coborât în perioada pandemiei, acum ușor-ușor se normalizează, crescând și chiriile pe fondul situației puțin mai relaxate de Covid“, a explicat directorul companiei de consultață imobiliară, Cristian Nicola.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest moment, cele mai ieftine chirii sunt în Militari, Prelungirea Ghencea sau Popești Leordeni, între 170 și 200 de euro pentru două camere.

La polul opus, cele mai scumpe chirii sunt cele din zona de nord, Herăstrău, Aviatorilor, zonele consacrate, unde și apartamentele sunt de o calitate mai bună și unde e cererea mai mare pentru chirii de o calitate superioară“, a explicat Cristian Nicola.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Estimarea specialiștilor, în următoarele luni chiriile ar putea să crească și mai mult.

 

Foto/ Pixabay