Confidenţialitate

Președintele Ucrainei, vizită neanunțată în Canada. Zelenski speră să obțină noi ajutoare pentru țara sa | AUDIO

La o zi după ce s-a întâlnit cu președintele Statelor Unite la Washington, președintele Ucrainei a ajuns în Canada. Este o vizită neanunțată, la finalul căreia Volodimir Zelenski speră să obțină noi ajutoare pentru țara sa, atacată de Rusia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Este prima vizită a lui Volodimir Zelenski în Canada, din februarie 2022, de când țara sa a fost invadată de ruși. La aeroport, președintele ucrainean a fost întâminat de premierul Canadei, iar la finalul vizitei speră să obțină noi ajutoare militare.

La Washington, unde a fost primit de președintele american Joe Biden, liderul de la Kiev a obținut un nou pachet de asistență militară în valoare de peste 300 de milioane de dolari, însă nu și mult doritul sistem de rachete cu rază mai lungă de acțiune.

Liderul de la Casa Albă a promis că primele tancuri Abrams vor ajunge săptămâna viitoare în Ucraina.

În ciuda apelurilor lui Joe Biden de a nu întoarce spatele Ucrainei, scepticismul republicanilor când vine vorba despre finanțarea războiului este în creștere – scrie BBC.

Mulți republicani amintesc că până acum, Congresul american a autorizat un ajutor de peste 110 miliarde de dolari pentru Ucraina și consideră că alți bani ar trebui cheltuiți mai bine pe probleme interne.

Tensiunile diplomatice sunt în creștere, după ce președintele Ucrainei a criticat Polonia, Slovacia și Ungaria care au interzis importurile de cereale ucrainene.

Polonia a anunțat că nu va mai trimite noi arme Ucrainei și că se va concentra pe apărarea proprie și dotarea armatei cu arme mai moderne.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ucraina, ținta celui mai mare val de rachete rusești din august până acum, soldat cu cel puțin 2 decese și zeci de răniți